Üniversite sınav ücreti hangi bankaya ödenir? YKS sınav ücreti hangi bankaya yatırılacak? Üniversite sınavı ücreti nereye ödenir

Üniversite sınav ücreti hangi bankaya ödenir? YKS sınav ücreti hangi bankaya yatırılacak? Üniversite sınavı ücreti nereye ödenir

Üniversite sınavı başvurularının başlamasıyla Üniversite sınav ücreti hangi bankaya ödenir? YKS sınav ücreti hangi bankaya yatırılacak? Üniversite sınavı ücreti nereye ödenir gibi pek çok soru gündeme geldi. İşte detaylar:

2023 yılındaki üniversite sınavına 3 milyon 527 bin 443 aday başvuru yapmış, sınava 2 milyon 995 bin 638 kişi girmişti. Serüvenin sonunda yüzbinlerce öğrenci üniversiteli olarak hayallerine bir adım daha yaklaşmaya çalıştı. Bu yıl da üniversite sınavı serüveni 1 Şubat itibariyle resmen başladı. ÖSYM, öğrenci işlemleri sistemi üzerinden 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na başvuruları alırken, bir yandan da sınav ücretleri merak edilmeye başlandı. Peki, Üniversite sınav ücreti hangi bankaya ödenir? YKS sınav ücreti hangi bankaya yatırılacak? Üniversite sınavı ücreti nereye ödenir Tüm detaylar haberimizde:

universite7.jpg

SINAV 8-9 HAZİRAN’DA

Adaylar başvurularını, ÖSYM'nin internet sitesindeki Aday İşlemleri Sistemi ya da mobil uygulaması üzerinden Türkiye Cumhuriyeti Kimlik numaralarını ve şifrelerini girerek yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın 1'inci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi 8 Haziran Cumartesi günü, ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi ile Yabancı Dil Yeterlilik Testi ise 9 Haziran pazar Günü yapılacak. Üniversite sınavının sonuçları ise 17 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak.

universite4.jpg

YKS SINAV ÜCRETİ HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

Üniversite adaylarının merak ederek araştırdığı Üniversite sınav ücreti hangi bankaya ödenir? YKS sınav ücreti hangi bankaya yatırılacak? Üniversite sınavı ücreti nereye yatırılır? sorularının cevabı ÖSYM’nin sitesinde şu şekilde ifade edilmektedir:

“Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

İş Bankası’nın tüm şubeleri, ATM, mobil bankacılık ve internet bankacılığı

Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

Sınav ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartıyla da yatırılabilecektir."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.