Üniversitede intihar: Arkadaşlarından şok iddialar geldi, Savcılık açıklama yaptı

Üniversitede intihar: Arkadaşlarından şok iddialar geldi, Savcılık açıklama yaptı

Eskişehir Anadolu Üniversitesi R.A. adlı öğrencinin kampüs içinde intihar etmesiyle çalkalanıyor. AÜ Dayanışma Ağı, arkadaşları R.A.’nın ekonomik nedenlerle canına kıydığını ileri sürerken, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığından açıklama geldi.

Türkiye’nin en büyük yükseköğrenim kurumlarından Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Eğitim Fakültesi’nden R.A. adlı öğrencinin kampüs içinde intihar etmesiyle çalkalanıyor. AÜ Dayanışma Ağı öğrencileri, arkadaşları R.A.’nın ekonomik nedenlerle canına kıydığını ileri sürerken, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığından açıklama geldi.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Eğitim Fakültesi’nden R.A. adlı öğrencinin kampüs içinde intihar etmesiyle çalkalanıyor. AÜ Dayanışma Ağı öğrencileri, arkadaşları R.A.’nın ekonomik nedenlerle canına kıydığını ileri sürerken, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığından açıklama geldi.

Tüyleri diken diken eden intihar olayı Pazar günü yaşandı. Eğitim Fakültesi öğrencisi Resul A., kampüs içinde yemekhane önünde arkasına bir not bırakarak, intihar edip yaşamına son verdi.

ARKADAŞLARI YÜRÜYÜŞ YAPTI

Anadolu Üniversitesi’nden bir grup öğrenci, üniversite yemekhanesi önünde yaşamına son veren Resul A. için yürüyüş düzenledi.

Anadolu Üniversitesi Dayanışma Ağı'nın çağrısıyla kampüs içindeki merkez yemekhane önünde toplanan grup, Resul A.'nın intihar ettiği yeni yemekhane önüne yürüdü.

anadolu-universitesi-intihar.jpg

ÜZGÜN VE ÖFKELİYİZ

Grup adına açıklama yapan Taylan Adıgüzel, "Dün, eğitim fakültesinden arkadaşımız Resul’ü kaybettik. Çok üzgün, bir taraftan da çok öfkeliyiz. Bugün ise aynı hissiyatı paylaştığımız arkadaşlarımızla bir araya geldik. Öfkeliyiz, çünkü bizler bir öğrencinin hayatta kalabilmek için nelerle boğuştuğunun farkındayız. Okulumuzu devam ettirebilmemiz için çalışmak zorunda kaldığımızın farkındayız. En temel haklarımızdan biri olan barınma hakkımız için bin bir çaba ve zorluk sarfederken, bir de aralarından en ucuzunu, en insan sağlığına ve onuruna uygun olmayanını seçmek zorunda olduğumuzun farkındayız” dedi.

"BİR ARKADAŞIMIZI DAHA KAYBETMEK İSTEMİYORUZ"

Adıgüzel şöyle devam etti: "Öfkeliyiz, bize reva görülen bu yaşam şartlarına öfkeliyiz. Bu meselenin üstünü örtmeye çalışanlara karşı öfkeliyiz. Yaşanan olaydan saatler sonra dahi hiçbir şey olmamış gibi davranmaya çalışan üniversite yönetimine karşı öfkeliyiz. Bu düzen hepimize insanca bir yaşam borçlu ve onu geri alana kadar da sesimizi çıkarmaya devam edeceğiz. Gençlerin yarınlara umutla bakabildiği bir düzen için yan yana gelecek, dayanışacağız. Bu düzene verecek hiçbir şeyimiz kalmadı. Bir arkadaşımızı daha kaybetmek istemiyoruz!"

au-intihar.jpg

SAVCILIK’TAN AÇIKLAMA

Grubun, Resul A’nın ardında bıraktığı nottan intiharın ekonomik nedenler sonucu yaşandığı iddiasıyla ilgili Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığından bir açıklama geldi.
Savcılık açıklamasında, intiharın ekonomik nedenlerle yaşandığı iddiası yalanlandı. Açıklamada şöyle denildi: "Dün Eskişehir’deki bir üniversitenin fakülte binasında merdiven korkuluklarına asılı vaziyette ölü olarak bulunan R.A. isimli şahsın ölümüyle ilgili derhal soruşturma işlemlerine başlanılmıştır. Yürütülen soruşturma kapsamında, ölenin bıraktığı notta ölümünün borçlanmasıyla ilgili olmadığını net bir şekilde ifade ettiği, olayın tüm yönleriyle ve titizlikle araştırıldığı, soruşturma sonuçlanmadan yapılan yanıltıcı ve yönlendirici paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiği hususu kamuoyuna sayıyla duyurulur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum