Üniversiteler ne zaman açılacak? 2023-2024 üniversitelerin açılış tarihi belli mi?

Üniversiteler ne zaman açılacak? 2023-2024 üniversitelerin açılış tarihi belli mi?

YKS oturumlarının tamamlanmasıyla birlikte 2023-2024 eğitim öğretim dönemi için geri sayım başladı. Öğrenciler üniversitelerin ne zaman açılacağını araştırmaya başladı. Peki üniversiteler ne zaman açılacak? İşte detaylar...

YKS oturumlarının tamamlanması ve Temmuz ayının gelmesiyle birlikte öğrenciler üniversitelerin ne zaman açılacağını araştırmaya başladı.

2023-2024 eğitim öğretim dönemi için hazırlıklar devam ederken üniversitelerin akademik takvimlerini yakında duyurması bekleniyor. Ayrıca Ağustos ayında üniversite kayıt işlemlerinin de yapılması bekleniyor. Peki 2023-2024 güz dönemi ne zaman başlayacak? Üniversiteler hangi tarihte açılacak? İşte son bilgiler...

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Üniversitelerin 2023-2023 eğitim öğretim yılına hangi tarihte başlayacağı henüz belli oldu. Üniversitelerin eğitime başlama tarihleri akademik takvimle netleşiyor. Ayrıca her üniversitenin açılış tarihi farklılık gösterebiliyor.

Üniversitelerde yeni eğitim yılının Eylül ayının son haftası ve Ekim ayının ilk haftasında başlaması bekleniyor.

TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM'nin, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) sonuçlarını açıklamasının ardından tercih süreci başlayacak. Tercihlere ilişkin henüz resmi bir açıklama yok. Detaylar geldikçe habere eklenecektir.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum