Üniversiteler ne zaman açılıyor? Üniversiteler hangi ayda açılacak?

Üniversiteler ne zaman açılıyor? Üniversiteler hangi ayda açılacak?

YKS tercih sürecinin tamamlanmasının ardından üniversitelerin açılacağı tarih araştırılıyor. Peki Üniversiteler ne zaman açılıyor? Üniversiteler hangi ayda açılacak? İşte detaylar...

2023-2024 akademik yılının başlamasına kısa bir zaman kala üniversitelerin açılış tarihi merak ediliyor. Üniversiteye yeni başlayacak olan öğrenciler, üniversitelerin açılış tarihini araştırıyor. Üniversiteler ne zaman açılıyor? Üniversiteler hangi ayda açılacak?

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Üniversitelerin bu yıl hangi tarihte açılacağı henüz belli olmadı. Üniversitelerin açılış tarihi akademik takvimlerine göre farklılık gösterebiliyor.

Üniversitelerde yeni eğitim yılının Eylül ayının son haftalarına doğru başlaması bekleniyor.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri geçtiğimiz yıl 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılmıştı. Elektronik kayıtlar ise 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında sona ermişti.

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri bu yıl 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacak.

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.