Ahmet Aydınsoy

Ahmet Aydınsoy

Uzaklara uzanan şefkat eli

Uzaklara uzanan şefkat eli

Tüm insanlığı Ümmet ve Gönül Coğrafyamız diyerek kucaklayan aziz milletin bir ferdi olarak çıktığımız yolculuğumuzda, bu sefer yolumuz Pakistan'a düştü. 
Nedendir bilmiyorum? Hac, Umre yolculuğu ve Kudüs ziyaretinden sonra beni en çok heyecanlandıran ülke Pakistan ziyareti oldu. Tüm İslam ülkeleri arasında millet olarak kendimize en yakın hissettiğimiz ülkelerden biridir Pakistan.
Uzun bir uçak yolculuğunun ardından Pakistan'a ulaştık. İHH tarafından yaptırılan ve İhtiyaçlarının tamamını yine İHH'nın karşıladığı, Hubeyb Vakfının sevk ve idare ettiği,  yetim çocuklarımızın hem evi, hem okulu olan Kolejleri ve yetimhaneleri ziyaret edecektik. 
Türkiye olarak: “Her sınıfın Bir Yetim Kardeşi olsun.”, 
“ Yetim Gülerse Dünya Güler" gibi projelerle 7'den 77'ye tüm ihtiyaçlarını İHH vesilesiyle, milletimizin karşıladığı yetimlerimizle yakından tanışma fırsatı bulmanın heyecanı, ekip arkadaşlarımızın gözünden okunuyordu. 
İlk olarak Sargodha Khubaib Girls College (Hubeyb Kız Koleji) nin misafiri olduk. Daha ilk karşılamadan başlayarak bizi çok güzel sürprizlerin beklediğini asla tahmin edemezdik. İlk karşılama, bizim için hazırladıkları gösteri ve tüm program anlatılmaz yaşanır türden görülmeye değerdi. Yaklaşık 5 saat boyunca zamanın nasıl geçtiğini anlayamadığımız, sonunda da hem kızlarımızın hemde bizim bitmesini istemediğimiz ayrılık vakti gelip çattığında, ne olur gitmeyin bakışları ile gözü yaşlı yavrularımızı geride bırakmak çok zor oldu.
Gözyaşları içinde izlediğimiz minik yavrularımızın gösterileri çok anlamlı mesajlarla doluydu.
Hangisini anlatsam bilmem ama, Keşmirli 4 yetim kız kardeşin hayat hikayesi ve okuldaki başarıları çok etkileyiciydi.  
Ve Keşmir'de, Haripur’da, Sargodha'daki bu okulları, eğitimde, kültürde ve sporda çok önemli başarılara imza atan birer eğitim yuvası haline getiren kolej çalışanlarını, onlara hamilik yapan İHH yetkililerini, okulun bütün işlerini sevk ve idare eden, vizyon sahibi Hubeyb Vakfını ve özellikle yetimlerimize babalık yapan Vakıf Başkanı Nedim Ahmed Khan’ı yürekten tebrik ediyorum. 
Avukat Nedim Ahmed Khan Khubaib Foundation (Hubeyb Vakfı) başkanı.
Türkiye’nin/Erzincan’ın milli damadı, Pakistan'daki yetim çocukların meleği Nedim Ahmed Khan.
Evet, Pakistan'daki tüm yetimler Nedim enişteyi çok seviyorlar ve ona “MELEK" diyorlar. Ona ve ekibine, oradaki tüm yetimler adına ne kadar teşekkür etsek azdır. 
Dünyanın en değerli işi olan eğitim, özellikle yetim kız çocuklarının ve diğer yetimlerin, hem barındığı hem eğitimini gördüğü bu sıcak yuvaların hayat bulmasına önayak olan, vesile olan, her türlü yardımla vücuda getiren herkese şükranlarımı arz ediyorum. 
Her birinin çok etkileyici hikayesi olan yetimlerimizin, ürkek tavırlarla sıcak aile ortamı ve baba şefkatine duydukları özlem, adeta hareketlerinden, bakışlarından okunuyordu.
Okullardan ayrılırken, bizi bırakmak istemeyen yetim çocuklarımızın:
"Tekrar ne zaman gelirsiniz?" sorusunun cevabını verememek inanın çok acıydı.
Araya giren yollar olmasa,
En kısa zamanda demek isterdik.
Pakistan'dan henüz döndüğümüz bugünlerde aklımızı ve yüreğimizi orada bırakarak geldik. 
İnsanı varlıkların en şereflisi olarak yaratan Allah, yeryüzünde insana çok önemli bir emanet bırakmıştır. Bu emanet, her türlü korumaya, desteğe, sıcak bir aile ortamına muhtaç olan yetim ve öksüzlerdir.
Yetimlere sahip çıkan Pakistanlı dostlarımıza bu konuda her türlü maddi desteği veren İHH' ya ve İHH bağışçılarına minnettarlığımı bir kez daha arz ediyorum. 
Selam olsun, yetimlere, öksüzlere anne-baba sıcaklığı ve şefkatiyle kol kanat gerenlere...
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
SON YAZILAR