Uzayda mangal yakılır mı? Uzayda ateş yanar mı?

Uzayda mangal yakılır mı? Uzayda ateş yanar mı?

Alper Gezeravcı’nın uzaya gitmesiyle birlikte Türk vatandaşlar birbirinden ilginç konuları merak etmeye ve sorgulamaya başladı. Peki, Uzayda mangal yakılır mı? Uzayda ateş yanar mı? İşte detaylar:

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, 19 Ocak 2024 tarihinde saat 00.49'da Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatılan Dragon kapsülü ile Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) ulaştı. Gezeravcı'nın yanı sıra kapsülde İspanya-Amerikalı Michael López-Alegría, İtalyalı Samantha Cristoforetti ve İsveçli Eytan Stibbe yer aldı. Alper Gezeravcı’nın uzaya gitmesiyle birlikte Türk vatandaşlar birbirinden ilginç konuları merak etmeye ve sorgulamaya başladı. Peki, Uzayda mangal yakılır mı? Uzayda ateş yanar mı? Tüm detaylar haberimizde:

uzay-1.jpg

UZAYDA MANGAL YAKILIR MI?

Astronotlar, uzayda açık ateş yakıp yemek pişiremezler. Sadece gerekli durumlarda kaynak araçlarından çıkan kadar ateş görürler. Bunun nedeni de uzay aracında yangın çıkması riskidir. Uzay itfaiyesi diye bir şey olmadığı için milyar dolarlık istasyonları ya da milyonlarca dolarlık araçları kimse riske atmaz. Öte yandan uzayda gerekli oksijen bulunmadığı için ateş yanmaz. Dolayısıyla uzayda ateş ve mangal yakılamaz.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.