Uzman isim tarih verdi: Dünya yaşanmaz hale gelecek

Uzman isim tarih verdi: Dünya yaşanmaz hale gelecek

İklim değişikliği dünya gündemindeki yerini koruyor. Çocuk Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Elif Dağlı'dan korkutan bir uyarı geldi. Tarih veren Dağlı, "Dünya yaşanmaz hale gelecek" dedi.

Hava sıcaklıklarındaki artış ve yağışların şiddetlenmesi nedeniyle iklim değişikliği dünya gündemindeki yerini koruyor. Çocuk Göğüs Hastalıkları Uzmanı ve Türk Toraks Derneği Üyesi Prof. Dr. Elif Dağlı, korkutan bir açıklamada bulundu.

"DÜNYA YAŞANAMAZ HALE GELECEK"

İklim değişikliğinin alarm vermeye başladığını söyleyen Dağlı, "Ben anneanneyim, iki yaşında bir torunum var. Dünya bu şekilde kirlenmeye ve ısınmaya devam ederse, benim torunumun torunu olmayacak. Çünkü eğer bu şartlar değiştirilmezse 2050 yılında insanlık bu ısınmayı tolere edemeyecek düzeye ulaşacak" dedi.

TARİH VERDİ

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre Dağlı, "İklim krizi gelecekte yaşanacak bir şey değil; şu anda bunu yaşıyoruz. 2100 yılında dünya herhangi bir insanın yaşamasının mümkün olmadığı bir yer hâline gelecek. Çünkü sıcaklık 2,4 ile 2,6 arasında değişecek. Denizler yükselecek. Şu anda beş ada ülkesinin sular altında kalacağı hesaplanmış durumda. Hastalıklar artacak. Bugünden itibaren tedbirler almaya başlarsak bu felaketin yüzde 80’ini önleyebiliriz. Gidecek başka bir gezegenimiz olmadığı için bütün kuruluşların acil tedbirler alması şart hâle geldi” ifadelerini kullandı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.