Vatandaşlar Pursaklar Belediyesi’nden cenaze hizmeti bekliyor

Vatandaşlar Pursaklar Belediyesi’nden cenaze hizmeti bekliyor

Pursaklar Belediyesi’nin cenaze hizmetlerini kaldırmasından sonra vatandaşlar mağdur oluyor. Vatandaşlar, belediyenin hiçbir cenaze hizmeti vermediğini vurgulayarak mağdur olduklarını ve hizmet beklediklerini söyledi.

Pursaklar Belediyesi tarafından durdurulan cenaze hizmetleri sonrasında vatandaşlar mağdur olduklarını söylüyor. Vatandaşların iddiasına göre Pursaklar Belediyesi ilçede ne gasilhane ne cenaze aracı ne de taziye çadırı hizmeti verilmiyor. Pursaklar Belediyesi cenaze işlerini kaldırmasıyla mağduriyet yaşayan vatandaşlar gazetemize konuştu.

pursaklar-mezarlik-2.jpg

Daha öncesinde sorunsuz bir şekilde cenazelerini defneden vatandaşlar gazetemize şunları anlattı; “Pursaklar’da ve Saray Mahallesinin mezarlıkları Pursaklar Belediyesi’ne aitti. Belediye cenaze araçlarıyla cenazemizi alır. Pursaklar Mezarlığındaki gasilhanesinde cenazemizi yıkanıp kefenleniyordu. Bu hizmetlerin hepsi Pursaklar Belediyesi tarafından yapılırdı. Yıllardır bu şekilde yapıldı. Şimdi Pursaklar Belediyesi bu hizmet verilmiyor mağdur oluyoruz” dedi.

f11dd44a-2b56-4aea-b3ac-a1c426fdb8ad-3.jpg

VATANDAŞLAR HİZMET BEKLİYOR

Vatandaşlar, “Eski belediye başkanı Selçuk Çetin cami ve gasilhane yaptırdı. Cenazemiz gasilhanede yıkanıp Pursaklar Mezarlığına defnediliyordu. Şuan Pursaklar Belediyesi hiçbir cenaze hizmeti vermiyor. Yıkama, çadır, taziye hiçbir cenaze işlemi yapılmıyor. Büyükşehir Belediyesini arıyorsunuz cenazeyi alıp Karşıyaka Mezarlığına götürüyor. Yıkayıp geri getiriyor. Cenaze işlemleri bu şekilde olunca vatandaşın mağduriyeti bitmiyor. Burada vatandaş mağdur oluyor. Başka ilçelerden cenaze çadırı istemek zorunda kalıyoruz. Biz kendi belediyemizden hizmet almak istiyoruz. Bu durum ilçemize ve belediyemize yakışmıyor. Vatandaşlar hizmet bekliyor” şeklinde konuştu. Pursaklar ilçesinde yaşayan vatandaşlar biran önce sorunun giderilmesini istiyor.

Faruk Gökyurt/İLKSAYFA-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.