Veli Gündüz Şahin özür diledi: “Kullandığım ifadeler maksadını aştı”

Veli Gündüz Şahin özür diledi: “Kullandığım ifadeler maksadını aştı”

Cumhuriyet Halk Partisi Mamak Belediye Başkan adayı Veli Gündüz Şahin, sosyal medyada büyük tepki toplayan videonun ardından özür metni yayınladı. Şahin, “Başta çocuklar olmak üzere hassasiyet duyan herkese özürlerimi iletiyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Mamak Belediye Başkan adayı Veli Gündüz Şahin, Iraklı mülteci çocuklara yönelik tartışmalı sözleri nedeniyle yoğun tepkilerle karşı karşıya kaldı. Özellikle sosyal medyada geniş yankı bulan eleştiriler, Şahin'in mültecilere yaklaşımının sorgulanmasına neden oldu.

Parti içinden ve vatandaşlar arasında artan baskılar sonucunda Şahin, kamuoyuna bir özür metni yayınladı. Metinde, mültecilere karşı kullandığı ifadelerin yanlış anlaşıldığını ve insani duygularla hareket etmediği için derin bir pişmanlık duyduğunu belirtti.

1-001.jpg

TEPKİLERE DAYANAMADI

Şahin’in açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Bugün Mamak ilçemizde, sığınmacı meselesinin yarattığı sorunlara dikkat çekmeye çalışırken kullandığım ifadeler maksadını aşmıştır. 100 yıl boyunca her türlü ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı durmuş Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir ferdi olarak, böyle bir konuyla gündeme gelmek beni derinden üzmüştür.

İlçe Başkanlığı, milletvekili adaylığı ve belediye başkan adaylığı görevlerinde bulunarak hizmet ettiğim partimin göçmenlere değil göç yaratan politikalara karşı olduğu, hepinizin malumudur. Asla niyetim olmadığı halde, amacını aşan ifadelerim nedeniyle, başta oradaki evlatlarımız olmak üzere hassasiyet duyan herkese samimi özürlerimi iletiyorum. Beni yakından tanıyan herkesin, bu ifadelerin görüşlerim olmadığını bildiğine inanıyor, bu konu üzerinden, partimizi yıpratmaya çalışan fırsatçıları da kınıyorum.

Kaynak:Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.