Vize krizi: Türkiye'deki süreç askıya alındı

Vize krizi: Türkiye'deki süreç askıya alındı

Vize sorunu her geçen gün büyüyor. Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'deki vize reddi itiraz sürecini 6 aylığına askıya aldı.

Schengen vizelerinde yaşanan sorunlar gündemdeki yerini korurken Almanya'dan dikkat çeken bir karar geldi. Almanya, Türkiye dahil 3 ülkede vize reddine itiraz sürecini 6 aylık süreyle askıya aldı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın 7 Haziran'da yaptığı açıklamaya göre Çin, Fas ve Türkiye'de pilot bir uygulama başlatıldı. Uygulama kapsamında vize reddine itiraz sürecini askıya alındı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada koronavirüs salgını sürecinde getirilen seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından vize başvurularında artış yaşandığı ifade edildi. Belirli yerlerde vize başvurusunda bulunmak için uzun süre beklenildiğinin altı çizildi.

1 HAZİRAN ÖNCESİ BAŞVURANLARIN HAKKI SÜRÜYOR

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, vize başvurularının daha önce olduğu gibi yine aynı yasal temelde değerlendirileceği ve gerekli şartları sağlayanlara vize verilmeye devam edeceği belirtildi.

İtiraz sürecinin askıya alındığı bu üç ülkede, vize reddinin nedenleri, başvuru sahibine, önceki döneme kıyasla, daha ayrıntılı açıklanacak. 1 Haziran 2023'ten önce vize talebi olumsuz sonuçlanmış ve karara itiraz etmek isteyenlerin itiraz hakkının sürdüğü belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.