Yakın tarihin birçok konusu yeni müfredatta

Yakın tarihin birçok konusu yeni müfredatta

Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatta birçok önemli değişikliğe imza attı. Buna göre, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adlı müfredatta yakın tarihin Türkiye için önemli olayları da yer aldı. İşte detaylar...

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adıyla geliştirilen yeni eğitim müfredatında yakın tarih önemli bir yer aldı. Öte yandan İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersine de güncel gelişmelere ilişkin bazı eklemeler ve güncellemeler yapıldı.

Yeni müfredatta Filistin'de yaşanan gelişmeler önemli yer tuttu. Daha önce 'Siyonizm Sorunu' olarak ele alınan konu, 'Siyonist hareketler, Filistin meselesi ve sömürgeciliğin şekil değiştirmesi' şeklinde işlendi.

YAKIN TARİH

Taslakta 'Pontus Meselesi, Ermeni Sorunu' başlıkları 'Asılsız Pontus İddiaları, Asılsız Ermeni İddiaları” şeklinde değiştirildi. Ayrıca “Dağlık Karabağ Sorunu”, “Türkiye’nin deniz jeopolitiği”, “sığınmacı sorunu” gibi konular da güncellendi.

TERÖRLE MÜCADELE

Yeni müfredat taslağında en önemli konulardan biri de terör konusu oldu. PKK/PYD, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütleri üzerinden milli güvenliği tehdit eden unsurların ve terörle mücadelenin Türkiye’nin demokratikleşmesi sürecine etkileri işlenecek.

Öte yandan öğretmenlerden "Kıbrıs'taki Türklerin uğradığı haksızlıklar" ile ilgili rapor hazırlamaları istenebilecek. Öğrencilerden, ASALA terör örgütünün şehit ettiği diplomatlar hakkında araştırma yapmaları ve bu mücadelenin Türkiye’nin demokratikleşmesi sürecine etkileri üzerine düşünmeleri istenecek. Öğrenciler ders kapsamında bir de “Şehit Diplomatlar Albümü” oluşturacak.

Kaynak:Ayça Yaslı/gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.