Ali İLKBAHAR

Ali İLKBAHAR

Yalnızlık - 1

Yalnızlık - 1

Sömürü ve zulüm üzerine yaşam tarzlarını tanzim eden sözde gelişmiş ülkelerin insanları her geçen gün yalnızlaşmaktadırlar. 
Genelde 18 yaşını dolduran kızını oğlunu sözde özgürlük adı altında yasal hak diye evden göndermektedirler.  Ayrılık başlar. Yalnızlığın zor olan yolu başlamıştır. 
Çoğunlukla sokaklarda, caddelerde kurulan tezgahlar, oyunlar 18’lik kız/erkek evlatları beklemektedir. Çırpınışlarını, çığlıklarını hızla yalnızlık çukuruna yuvarlanışını yaşarken; anne, baba akrabaları artık yalnızlığını paylaşmamaktadır. Sömürü çarkı içinde var olma mücadelesi vermektedir. Her başarısızlık yalnızlığa iterken düşmanlarını çoğaltmaktadır. İçine kapandıkça karşılaştıklarının bazılarından kin ve intikam duyguları artmaktadır. 
Gayesiz, inançsız ne yapacağı belli olmayan ve uyuşturucu ile zararlılar girdabında çırpınmaktadır. Bu ortama hazırlayanlardan intikam alma duygusuyla serseri mayına dönüşmektedir. Kendisinden başka içini dökecek, konuşacak, gerekirse ağlayacak kimse kalmamaktadır. Ana – baba çoktan göndermiştir. Tek sığınağı yalnızlığı kalmıştır. 
Ya ana babalar 18’de sokağa bıraktıkları kızları oğlanları kapıyı açmadığından, aramadığından, akrabalar yok olduğundan pamuk ipliğiyle bağlı menfaat ilişkili arkadaşlıklar ne yaşanıyor ne de güveniliyor. Yaşlandıkça yalnızlık kimsesizlik üzerine bir yaşam tarzı hazırlanıyor. Her şeyi kendine göredir. Kapılarının çalınmadığı insanlar sözde gelişmiş ülkelerde o kadar çoğalmıştır ki yüzde 40’lara yakın kısım yalnızlaşmıştır. 
Bu yeni hastalık herkesi tedirgin etmekte yalnızlığı 2-3 paket sigara içmiş gibi zarar vermektedir. Yalnızlığın hızla yayılması toplumları tedirgin etmektedir. Yalnızlığa çare aramaya başlamışlardır. Yeni yeni kurumlar kurulmakta yalnızlığa çare aranmaktadır. 
Hatta bize tavsiye ettikleri sizde böyle olun diye gösterdikleri model ülkeler yalnızlıkla birlikte çöküşlerini durduramamaktadırlar. Her şey inkar ret sınırları belirsiz özgürlük kenara atılan yalnız problemli insan yığınları çağın yeni hastalığı. Yalnız insanların bazen öldüklerinin 1-2 vs yıl fark edilmeleri, unutulmaları, yok olmaları.. sözde gelişmiş ülkeleri alarma geçirmiştir. Yalnızlık kurumları yalnızlık bakanlıkları gibi acil çözüm aranmaktadır. 
Yok olmamak, yeniden dirilmek için zalimlerin hasmı, mazlumların hamisi olmak için iyi düşünmeli ve çalışmalıyız. İslam yalnızlığın çaresidir. İnancını yaşadıkça kendisiyle birlikte yalnızlık hastalığına yakalanan insanlar da kurtulmaktadır. 
İnancımızda anne babanın evlat sevgisi 18 yaşına kadar değil, mezara kadardır. Anne baba hayırlı evlat yetiştirdiği zaman onların hayırlı amelleri anne babanın ebedi hayatının en büyük evrakı amel defterine konulmaktadır. Hayırlı insan olmak için insanlarla iç içe hayra hayatının bir kısmını vakfetmektedir. Bu da onu yalnız bırakmadığı gibi dolu dolu ameller ile faydalı olmaktadır. Hayırlı evlatlar anne baba birlikteliğinden onların dualarını alıp, büyük müjdeye mazhar olmaktadır. Cenneti annenin ayağının altına seren İslam, anneyi baş tacı yapmakta, duaları kurtuluş reçetesi olmaktadır. Anne baba evladını koruduğu kolladığı için yalnız değildir. Hatta büyüklerin en büyük mutluluğu evlat ve torunlardır. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR