Yarık kayalar üzerindeki ev tehlike arz ediyor

Yarık kayalar üzerindeki ev tehlike arz ediyor

Antalya’da çatlama sebebiyle yarık kayaların üzerindeki evler tehlike arz ediyor. İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Mehmet Soner Akdoğan, insanlar bu durumdan endişe duyuyor dedi.

Yaşanan depremlerde yıkılan binalarda ruhsatlandırma, yapı denetimi ve işçilikteki aksaklıkların fark edilmesinin ardından farklı illerde yaşayan kişiler de oturdukları binanın depreme dayanıklılığını sorguladı. Bu süreçte; Antalya'da falezler üzerinde yer alan yapıların dayanıklılığı merak ediliyor. Yapı stokunun araştırılıp, riskli yapıların güçlendirilmesi veya yıkılması için çalışmalara başlanan kentte, falezler üzerinde denize yakın binalardan bazıları görünümü ile endişelendiriyor.

SORU İŞARETLERİ BULUNUYOR

Kaleiçi ve Yat Limanı civarında bazı binalarda sonradan yapılan eklentilerin falezi aşan kısımlarının demirlerle kayalıklara sabitlenmeye çalışıldığı tespit edildi. Cumhuriyet Caddesi'ndeki Kadınyarı Kanyonu'nda falezde kayanın çatladığı ve yarılma meydana geldiği alanın üstünde binaların bulunması insanların ilgisini çekti. Kayanın üstündeki binada çatlaklar oluştuğu anlaşıldı. Falezdeki mağaraya da günübirlik tur teknelerinin turistleri ziyarete getirdiği gözlendi. Falezler üzerinde uzun yıllar önce yapılan çok katlı binalar ile sonradan gerçekleştirilen eklentiler görüntü kirliliğinin yanı sıra, depreme dayanıklılığı hakkında soru işareti oluşturdu.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.