Yeni müfredat tartışması: Üniversitelerde hazırlık sınıfı gerekecek

Yeni müfredat tartışması: Üniversitelerde hazırlık sınıfı gerekecek

Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı yeni müfredat taslağına dair uzmanlardan açıklama geldi. Uzmanlar, üniversitelerde hazırlık sınıfı gerekeceğini belirtti. İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) uzun süredir üzerinde çalışılan yeni müfredat taslağını kamuoyu ile paylaştı. Görüş ve önerilerin alınacağı müfredata ilişkin uzmanlardan "Akademik yetersizlik" uyarısı geldi.

Yeni müfredatla birlikte ders içeriklerinde sadeleştirme yapıldı. Uzmanlar, bu durumun akademik eksikliğe neden olacağını ve üniversitelerde mühendislik, temel bilimler ve İktisadi ve İdari Bilimler gibi fakültelerde hazırlık sınıfı gerekebileceğini belirtiyor.

"TAMAMEN KALDIRILMASI BÜYÜK EKSİKLİK"

Milliyet gazetesine konuşan İrday Eğitim Matematik Bölüm Başkanı Mehmet İrday, yeni müfredatla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Matematik ve geometri konularında ortaöğretimin tüm seviyelerinde birbiriyle ilişkili sarmal bir yapı oluşturulmak istenmiş. Mevcut müfredattaki konuların birçoğunun sınıf seviyeleri değiştirilmiş, konu ve ünite adlarında değişikliğe gidilmiş.

Birçok konu sadeleştirme mantığıyla program dışında kalmış, en önemli konulardan Limit ve Türevin içeriği kısmi olarak arttırılırken İntegral konusunun tamamen kaldırılması büyük bir eksiklik.

Konu içeriklerinin azaltılması üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler için Temel Bilimler, Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler gibi fakültelerin birinci sınıfında ciddi akademik eksiklik ortaya çıkaracağından ilerleyen dönemlerde bu fakültelerde bir yıllık hazırlık programlarının eklenmesine neden olacak."

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.