Yenilmez Leverkusen: 90+7’de gelen gol Signal Park’ı yıktı

Yenilmez Leverkusen: 90+7’de gelen gol Signal Park’ı yıktı

Bayer Leverkusen, Bundesliga’nın 30. haftasında Borussia Dortmund ile deplasmanda 90+7’de Stanisic’in kafa golüyle 1-1 berabere kaldı. Ligde yenilmezlik serisini 30 maça çıkaran Leverkusen’de, takımın teknik adamı Xabi’nin gol sevinci ise gündem oldu.

Bundesliga’da sezon bitimine 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Bayer Leverkusen, ligin 30. haftasında Borussia Dortmund ile Signal Park’ta karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın gollerini, 81’de ev sahibi takımdan Füllkrug, 90+7’de ise konuk ekip Leverkusen’den Stanisic kaydetti.

Bu sonuçla birlikte; Borussia Dortmund, 57 puanla 5. sırada yer alırken Bayer Leverkusen ise 80 puanla yenilmezlik serisini sürdürdü.

haber1.jpg

TARİHİNDE İLK ŞAMPİYONLUĞUNU YAŞADI

Kurulduğu 1 Temmuz 1904 tarihinden bugüne şampiyonluğu bulunmayan Bayer Leverkusen, tam 119 yıl sonra 2023/24 Bundesliga sezonunda şampiyonluğa kavuştu.

haberrrr.jpg

Öte yandan, teknik koltuğunda Xabi Alonso’nun oturduğu Leverkusen, ligde çıktığı 30 maçta 25 galibiyet ve 5 beraberlik aldı ve sezonu namağlup bitirmek istiyor.

haber2.jpg

90+7’DE SİGNAL PARK BUZ KESTİ

Ligin 30. haftasında şampiyon olarak Dortmund deplasmanına çıkan Leverkusen, maçın ilk yarısında baskın bir oyun kurdu fakat aradığı golü bulamadı. İkinci yarıda ise dengeli bir oyun bizleri karşıladı. Ancak Bundesliga’da 5 lig şampiyonluğu olan Dortmund, geçtiğimiz sezonlardan daha uzak bir performans sergiliyordu ve bu sezon tek hedefleri 2024/25 sezonu Şampiyonlar Ligi’ne katılabilmek.

haber3.jpg

Öyle görünüyor ki, ligin ikinci devresinde Dortmund, vitesi yükseltmiş ve aradığı golü 81’de Füllkrug ile bulmuştu. Rüya gibi bir sezon geçiren Xabi’nin takımı ise tarihinde ilk kez şampiyonluk yaşamış ve sezonu da namağlup bitirmek istiyordu. Dakikalar 90+7’yi gösterirken konuk ekip Leverkusen, köşe vuruşu kazandı ve topun başına Wirtz geçti. Nefeslerin tutulduğu anda Stanisic, ön direkte üç Dortmundlu oyuncu arasından topa yükseldi ve kaleci Kobel’i avladı.

Gol sevincini taraftarıyla birlikte yaşayan Leverkusenli futbolcuların haricinde, takımın teknik patronu Xabi Alanso’nun gol sevinci ise gündem oldu.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.