Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Yerel seçimler için şikayetlere kulak asılmalı

Yerel seçimler için şikayetlere kulak asılmalı

Herhangi bir değişiklik olmadığı durumda; 2019 yılının Mart ayında gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için hazırlıklar yavaş olarak yapılmamalı.
Etimesgut sokaklarından tutunda, Batıkent meydanına, Sincan çarşılarından, Kızılay sokaklarına kadar en ince detaylara yer verilmeli.
Çok konuşulan alt geçit rutubetlerinden, kaldırım oyuklarına, açılmaya üşenilen kanal kapaklarından, gider borularına kadar bütün detaylara göz gezdirilmeli.
Başkan Tuna'nın ve diğer ilçe Başkanlarının vatandaşların şikayetlerine kulak asmalarını rica ediyorum. Elbette hiçbir şey dört, dörtlük olacak durumda değil. Elde olan imkanlar neyi gerektiriyor ise; o şekilde yapılması uygun olmalıdır.
Kimse kusura bakmasın; Ankara'da Gökçek Bey döneminde FOX TV'de katılım sağladığı programda bakanlıkların binalarını para var yapıyoruz dediği gibi şu anki belediyeciliğinde bu paradan haberi olduğuna göre; maddiyat gerektiren şikayetlere cevap verilmelidir.
Oy talebine karşılık olarak hizmet vermek isteyen belediyecilik verecek var ise hodri meydandır bunun adı.
Sonuçta büyük bir seçim var. Aylarca, yıllarca yönetilecek belediyecilik için elden gelen bütün çalışmalar yapılmalıdır.
Halk arasında oy için kaldırım veya yol yapıyorlar söylemleri bence saçmadır. Çünkü belediyenin işi zaten o dur ve onu yapması gerekmektedir.
 Nasıl ki bir hastanenin, tedavi uygulaması zorunlu ise; belediyelerde yolu ve kaldırımı yapmak zorundadır.
Ayrıca bunları yaparken evlere tebligat gönderip asfalt parası alarak değil, belediye kaynaklarını kullanarak yapmalıdır. Sınırları içerisinde yaşayan ve farklı belediyecilik anlayışı için farklı partilere oy veren isimler var.
Kalkıp bu yüzdende bir ödeme kesintisi uygulanması hoş değildir. Bazen duyuyorum. Hoş karşılanmıyor.
Ayrıca bu seçimler için imkanlardan faydalanılmalıdır. Yoldan, kaldırıma, elektrikten, suya kadar pek çok alanda elden gelen tüm çalışmaların yapılması gerekmektedir. Yerel seçimler bir ülkenin zemini için belirleyici bir rol üstlenmektedir...
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR