Yıkım tamam sıra enkazda

Yıkım tamam sıra enkazda

Büyükşehir Belediye Meclisince yıkılması kararlaştırılan Gümrük Müsteşarlığı binasının yıkımında artık sona gelindi. Geriye 14 katlı yapının enkazını taşımak kaldı.

Ankara'ya meydan kazandırmak için; Ankara Büyükşehir Belediye Meclisince yıkılması kararlaştırılan Gümrük Müsteşarlığı binasının yıkımında artık sona gelindi. 14 katlı yapının sadece enkazı kaldı. Enkazın kısa süre içerinde kaldırılarak, alanın temizlenmesi bekleniyor.

11 Ocak 2018'te Ankara Büyükşehir Belediye Meclisince, Spor Genel Müdürlüğü ile Gümrük Müsteşarlığı binalarının yıkılmasına karar verildi. İlk olarak 14 Tekel ve Gümrük Müsteşarlığı ek hizmet binasının yıkım çalışmalarına başlandı. Nisan ayının sonunda etrafı kapatılan yapı, mayın başından itibaren önce kat eksiltme sonraysa normal yıkım yöntemi kullanılarak yıkıldı.

Büyükşehir Belediye Meclisince yıkılması kararlaştırılan Spor ve Gençlik Genel Müdürlüğü eski hizmet binasının yıkımınınsa yakın zamanda başlaması bekleniyor. Spor ve Gençlik Genel Müdürlüğü'nün alt katlarında halen çalışan esnaflar bulunuyor. Ulus İşhanı'na ait olan bu dükkanlarda çalışan esnaflar boşaltma tebligatlarının geleceği günü bekliyor.

S.Selçuk YILDIRIM/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.