Yıllardır asfalt atılmıyor: 35 köy yolu köstebek yuvasına döndü!

Yıllardır asfalt atılmıyor: 35 köy yolu köstebek yuvasına döndü!

Kahramankazan'ın 35 köyünü merkeze bağlayan Kaplu Deresi Yolu, dökülen soğuk asfalt nedeniyle köstebek yuvasına döndü. Peçenek Mahallesi Muhtarı İbrahim Karabacak, “Yetkililer bizi bu soğuk asfalt belasından kurtarsın” açıklamasında bulundu.

Kahramankazan’a bağlı 35 köyün yanı sıra bölgedeki taş ocağında çalışan hafriyat kamyonu şoförlerinin kullandığı Kaplu Deresi Yolu'na yıllardır sıcak asfalt dökülmüyor. Her sene soğuk asfalt dökülen ve güneş görünce erimeye başlayan Kaplu Deresi Yolu'nu günde binlerce aracın kullanmasının sebebi ise yolun neredeyse 50 kilometre alternatif yol tasarrufu sağlıyor olması.

k2.jpg

YETKİLELERDEN YARDIM İSTEDİLER

Kahramankazan'ın Peçenek Mahallesi'nden Ankara merkeze inmek isteyen sürücüler bu yol sayesinde 63 kilometre olan mesafeyi 15 kilometrelere kadar indirebiliyor. Tasarruflu olduğu için doğal olarak çok sık kullanılan bu yol ise çukurlarla dolu çünkü soğuk asfalt ile bir türlü buluşamadığını iddia eden Kaplu Deresi Yolu'nu kullanan köylüler ve şoförler isyan ederek yetkililerden yardım istedi.

ÖLÜMLÜ KAZALAR OLUYOR

Kahramankazan Peçenek Mahallesi Muhtarı İbrahim Karabacak, yolun 25 yıldır soğuk asfaltla geçiştirildiğini iddia ederek yetkililere seslendi. Bu yolda sürekli olarak ölümlü veya maddi hasarlı kazalar oluştuğunu ifade eden Karabacak, “Burada 35 köy bu yolu kullanıyor. Bu yol soğuk asfaltla kötü bir şekilde yapıldığı için çok çabuk bozuluyor. Biz köylüler olarak çok mustaribiz. Burada çok sayıda ölümlü ve maddi hasarlı kazalar oluyor. Araç sahiplerinin Ankara'ya gidince ilk işi 5 litre benzin alıp arabalarını silmek oluyor. Aracın her tarafı asfalt boyası oluyor” dedi.

k4.jpg

SERÇE KONSA YERE YAPIŞIR

Çubuk’a bağlı Yakuphasan Mahallesi Muhtarı Hasan Hüseyin Şimşek, “Bizim bu Kaplu Deresi dediğimiz yol 2022'nin Kasım ayında yapıldı ama Nisan ayına kalmadan bu yol çok bozuldu. Bu yoldan biz çok şikâyetçiyiz. Bu yol çok işlek bir yol. Esenboğa Havalimanı'na kadar çıkan bir yol. Burayı kullanan tüm araç şoförlerinin tamamı şikâyetçi. Burayı kullanan araç şoförlerinin tamamı sanayiden çıkamıyor. Bu yola serçe konsa yere yapışır. Bu yol öyle bir duruma geldi” açıklamalarında bulundu.

Binlerce insanı ilgilendiren Kahramankazan'ın en kullanışlı yollarından biri olan ve köstebek yuvasına dönen, Kaplu Deresi Yolu için yetkililerden yardım bekleyen köylüler taleplerinin yerine getirilmesini istiyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.