YKS sınav giriş yerleri açıklandı mı 2023? YKS sınav yerleri belli oldu mu 2023?

YKS sınav giriş yerleri açıklandı mı 2023? YKS sınav yerleri belli oldu mu 2023?

Öğrenciler üniversite sınavına son hazırlıklarını yaparken, sınava nerede gireceklerini öğrenmek için YKS sınav giriş yerleri açıklandı mı 2023? YKS sınav yerleri belli oldu mu 2023? Diye araştırıyor.

Her yıl milyonlarca öğrencinin üniversite için ter döktüğü üniversite sınavı bu yıl 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacak. Sınava 3 haftadan az bir süre kalmışken öğrenciler son hazırlıklarını yapıyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı 17 Haziran Cumartesi günü Temel Yeterlilik Testi(TYT) ile başlayacak ve 18’inde Alan Yeterlilik Testi ile devam edecek. Yine 18 Haziran Pazar günü öğleden sonra dil sınavı ile son bulacak. Peki, YKS sınav giriş yerleri açıklandı mı 2023? YKS sınav yerleri belli oldu mu 2023? Öğrenciler sınava hangi okullarda girecek? Bu soruların yanıtları aranıyor.

osym.jpg

YKS SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI MI 2023?

Üniversite sınavına 3 haftadan az bir süre kalmışken en merak edilen konu sınav yerlerinin neresi olduğu olurken, sınava girecek olan kişiler YKS sınav giriş yerleri açıklandı mı 2023? ve YKS sınav yerleri belli oldu mu 2023? Diye araştırıyor. Peki, sınav yerleri belli oldu mu? Ne zaman belli olacak? Bu soruların detaylarına bakıldığı zaman henüz sınav yerleri açıklanmış değil. ÖSYM, genel olarak sınav yerlerini sınavdan bir hafta ya da 10 gün önceden açıklıyor. Eğer ÖSYM’nin her yıl uyguladığı kural bu yıl da uygulanırsa tahmini 7 Haziran 2023 Çarşamba günü açıklanacak. Detaylar belli oldukça haber güncellenecek ve en doğru bilgi en kısa zamanda www.gazeteilksayfa.com’dan paylaşılacaktır.

yks.jpg

3 MİLYONU GEÇECEK

Üniversite sınavındaki baraj puanın kaldırılmasıyla beraber geçtiğimiz yıl yoğun katılımla gerçekleşen üniversite sınavı, bu yılda rekor kıracak. ÖSYM tarafından açıklanan resmi rakamlara göre 3 milyon 498 bin 18 kişi TYT için başvurdu. 2'nci oturum olan Alan Yeterlilik Sınavı'na (AYT) 2 milyon 556 bin 350 kişi ve 3'üncü oturum olan Yabancı Dil Testi'ne (YDT) ise 335 bin 786 üniversite öğrencisi adayı başvuruda bulundu.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.