Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Yolumuz Kızıl Elma

Yolumuz Kızıl Elma

Afrin’i terör unsurlarından temizlemek için başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nda bir gazetecinin ''İstikamet neresi?'' sorusuna, kahraman yürekli bir askerimiz ''Kızıl Elma’ya'' yanıtını vermiş bu cevapla birlikte Kızıl Elma merak konusu olmuştu. 
***
Peki nedir bu Kızıl Elma, neden Türkler için önemlidir? 
***
Biz Türklerde, özellikle Oğuz Türkleri arasında cihan hakimiyetinin sembolüdür Kızılelma.


Tarih boyunca  atalarınızın yaşadığı bölgeye göre batı yönünde ulaşılması gereken bazen bir belde, bazen de bir ülkedeki taht veya mabet üzerinde parıldayan veya cihan hâkimiyetini temsil eden som altından yapılmış kızıl renkli altın bir yuvarlak yahut top olarak tahayyül edilmektedir. Bu altın top bazen zaferin işareti, bazen hâkimiyetin sembolü, bazen de fethedilmek üzere hedef seçilen yerin sembolü olarak ifade olmuştur. 
***
Osmanlı’nın kuruluşunu konu alan ve izlenme rekorları kıran Diriliş Ertuğrul dizisinde Kızıl Elma ifadesi sık sık geçmektedir. Batı’ya açılarak yeni yurtlar edinmeye çalışan ve o yurtları kan dökerek alan kahraman atalarımızın Kızılelma’nın varlığına inandığı ve bu uğurda mücadele ettiği görülmektedir.
***
Kızıl Elma’ya ulaşma hedefi biz Türkleri her zaman dinamik kılıyordu. Binlerce yıldan beri milletin şuuraltına yerleşen Kızıl Elma bu duygu ve düşüncelerle yeniden zuhur etti, millete hayat verdi. 
***


Kızılelma, tarihimizde Türk birliği olarak da bilinmektedir. Kardeşlerimizle tek yumruk olduğumuzda bütün dünyayı sallayacak bir güce ulaşacağımız da Kızıl Elma telakkisine göre şüphe yoktur. 
***
Kızılelma özetle Türkler için üzerinde düşünüldükçe uzaklaşan ;ancak uzaklaştığı oranda cazibesi artan idealler veya hayallerdir.
***
Afrin’in teröristlerden temizlenmesi ile Kızıl Elma ideali çok şükür yeniden dirilmeye başlamıştır. Al yıldızlı bayrağımız kilometrelerce ötede gururla dalgalanmaktadır. Çok şükür ki artık yurdumuz yurtlanmaya, kahpe pusulara diz çöktürmeye yeniden başladık. 
***
Kızıl Elma ülküsüne göre bir sonraki adres inşallah Menbiç, gerisi de elbette gelecektir...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR