Yumurta fiyatları uçuyor: Rusya’ya ihracat etkisi hissediliyor

Yumurta fiyatları uçuyor: Rusya’ya ihracat etkisi hissediliyor

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında kolisi 80 liradan satılan yumurta, yeni yılın gelmesiyle beraber 119 liraya kadar yükseldi. Ulus’ta şarkütericilik yapan Saffet Yayvan, “Fiyat artışındaki asıl neden Rusya’ya yapılan yoğun yumurta ihracatı” dedi.

Yeni yılla birlikte gözler protein kaynağı olan yumurta fiyatlarına çevrildi. Birçok ürüne zam gelirken orta ve alt gelirli vatandaşların sofralarından eksiltmediği yumurtaya da zamdan nasibini aldı. Geçtiğimiz Eylül ortalarında 86 liradan satılan yumurta, yeni yılın gelmesiyle birlikte 119 liraya kadar yükseldi. Fiyat artışlarında Rusya’ya yapılan yoğun ihracat etkili oluyor.

aaaa.jpg

EYLÜL AYINDA 80 LİRAYDI

Son 1 ayda en fazla artış gösteren ürünlerin başında yumurtan fiyatlarının geldiğini söyleyen Yayvan, “Yumurta fiyatlarına son 20 günde peş peşe zam geldi. Üreticilerimiz özellikle Rusya başta olmak üzere Avrupa ülkelerine ihracata yöneldi. Eylül ayında 80-90 bandında olan bir koli yumurta 110-120 TL’ye kadar çıktı. Bazı marketlerde fiyatlar daha da yüksek” dedi.

ooo.jpg

YENİ YIL ZAMMI DEĞİL İHRACAT ZAMMI

Yumurta fiyatlarındaki artışın yeni yıl zammı olmadığını düşünüyorum diyen Saffet Yayvan, “Yeni yılla beraber zam bekliyorduk fakat fiyat artışı Rusya’ya yapılan yoğun ihracattan dolayı kaynaklanıyor. Biz toptancıya sorduğumuzda bu cevabı veriyor. Alışverişe gelen müşterilerimiz de sürekli artan fiyatlar karşısında şaşırıyor. Artan, karton, toptancı ve mazot fiyatlarının da zamlarda etkili olduğunu düşünüyorum” diyerek cümlelerini noktaladı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.