Yüz binlerce müşterisi, 259 istasyonu vardı: Türk akaryakıt devi resmen satılıyor!

Yüz binlerce müşterisi, 259 istasyonu vardı: Türk akaryakıt devi resmen satılıyor!

Türkiye genelinde 259 istasyonu ve yüz binlerce müşterisi olan Türk akaryakıt devinin satışı resmen onaylandı. İşte tüm detaylar...

Türkiye genelinde yüzlerce istasyon bulunan Türk akaryakıt devi Altınbaş Petrol A.Ş’nin (ALPET) satışı Rekabet Kurulu tarafından onaylandı. Kararın onaylanmasının ardından ALPET’in tek kontrolü Zeren Group’a devredildi.

259 İSTASYON 6 DEPOLAMA ALANI

Rekabet Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Zeren Group Yatırım Holding A.Ş, Altınbaş Petrol ve Ticaret A.Ş’nin (ALPET) tek kontrolünü devralma işlemi onaylandı. Altınbaş Holding’e bağlı ALPET, 259 akaryakıt bayisi ve Mersin, Aliağa, Samsun, Kocaeli, Kırıkkale ve Antalya’da yer alan 6 depolama ve dolum tesisinde toplamda 227.014 m3 depolama kapasitesine sahip.

Zeren Group, mali müşavirlikten danışmanlığı, bilgi teknolojilerinden otomotive, gayrimenkul yatırımından inşaata kadar geniş bir yelpazede faaliyetlerine devam ediyor. Söz konusu devralma, Zeren Group’un farklı sektörlerdeki geniş deneyimi ile güçlü portföyünü daha da genişletmesini sağlayacak.

ÖNEMLİ BİR ADIM

Altınbaş Petrol ve Ticaret A.Ş’nin ALPET markasıyla sahip olduğu akaryakıt bayileri ile depolama tesisleri, Zeren Group’un stratejik büyüme hedeflerine katkıda bulunarak rekabet gücünün artmasına sebep olabilir. Bu işlem, enerji sektöründeki faaliyetlerini artırmayı isteyen Zeren Group için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak:Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.