Ali İLKBAHAR

Ali İLKBAHAR

Zafere doğru

Zafere doğru

Anneler duada, anneler heyecanlı, kınalı kuzularını, memleket sağ olsun, ya şehit, ya gazi olsun yavrum diyerek tekbirlerle arkasından su dökerek uğurluyor.  Zafere inancı o kadar büyük ki yavrularım sanki Çanakkale’de, sanki İstanbul surlarını dövüyor, sanki Bedir’de,Allah’ım yardım eyle muzaffer eyle.
Türkiye ayakta. Babalar duada, her giden askere, her habere Allah’ım ordumuzu muzaffer eyle diye yalvarıyor.
Ana Mehmet’ine yaprak sarıyor, şapka örüyor. Dün kağnı süren, top mermisi taşıyan, mermi dolduran analarımız Mehmet’ini uğurluyor.
Türkiye’nin dört bir yanından bayrağını alan, sarmasını alan sınıra Mehmet’i uğurlamaya geliyor.
Elde bayrak “Ya Allah, Bismillah Allahu Ekber, şehitler ölmez vatan bölünmez” diye haykırıyor. Bir taraftanda tanktan el sallayan, slogana eşlik eden Mehmet’e bayrağını çılgın gibi sallayarak uğurluyor.
Haydi Levent asker uğurlar ola.
Amin desin hep birden yiğitler.
Allahuekber gökten şehitler
Amin amin Allahuekber haykırışları ile bir taraftan Mehmet Akif Ersoy’un  Milli Mücadeledeki coşkusu, haykırışı bugün aynen yaşanıyor.
Sanki Nihat Asya ayağa kalkmış, Müslümanlıkla yoğrulan yurdu müslümansız bırakma Allah’ım, diye yalvarıyor.
İnsanların içi içine sığmıyor, yer gök inliyor sanki. İki yüz yıllık çile bitiyor. Aziz milletim, dünya mazlumları yeni bir çağın, dirilişin arifesindeseccadede, namazda, asker uğurlamada dua ediyor.
Meydanlarda, Başkomutan milletiyle emin adımlarla Allah’ın yardımıyla zafere doğru yürüyor. Başkomutan dünyaya haykırıyor.
“Şu kopan fırtına 
Türk ordusudur ya Rabbi,
Senin uğrunda ölen ordu budur ya Rabbi
Taki yükselsin ezanlarla mueyyetnamın
Galip et, çünkü bu son ordusudur İslam’ın”

Hiç bu kadar milletimin, dünya Müslümanlarının ayağa kalktığına şahit olmadık. Bu diriliş başka, bu yürüyüş başka, Başkomutan önde topyekûn ordu, polis, devlet ve millet birlikte yürüyor. Ümmet yürüyor. Allah’ımbu ordu senin, bu Resulullah’ın ümmeti, Fatih’in, Yavuz’un Abdulhamit’in emaneti. Yardım eyle, yardım eyle Allah’ım. Zalimlerin ikiyüz yıldır akıttığı kan, işkence, gözyaşı, çile bitsin. Dualarımızı geri çevirme Allah’ım. Yardımını ve zaferini bekleyen insanlara yardım eyle Allah’ım.
Şehit anası bir evladım şehit oldu diyor. Allah’ım bana şehit analığını gösterdin ne kadar şükretsem azdır. Tabuta sarılmış küçük oğlumda hazır, gerekirse bende hazırım Allah’ım diye haykırıyor.
Şehit eşi, beyinin üniformasını giymiş, yüreği yangında gözyaşlarını gizliyor. Komutana “ben evime sığmam, şehidimin kanı yerde kalmasın, bende cepheye gidip ya şehit ya gazi olmak istiyorum.
Ya Rabbi bu kıyamı, bu dirilişi koru, zaferinle taçlandır.
Ak sakallı dede askerlik şubesine gelmiş, nöbetçi askere “Komutan nerede?”
- Ne yapacaksın?
- Beni askere alın, cepheye gitmek istiyorum. Çok kafirin hesabını görürüm. Ya şehit ya gazi olmak istiyorum.    Ezanım okunurken, bayrağım dalgalanırken duramıyorum, içim coşuyor. Göz yaşıma hakim olamıyorum.
Seksenlik dedeler, analar, eşler, babalar duada, millet ayakta ümmet zafer bekliyor. Ya Rabbi bu senin ordun, zafer senden, şehadet senden, gazilik senden mazlumlar bu kadar ümitli bu kadar zafere yakın.Kapına gelip boyun bükenlere yardım eyle Allah’ım diye yalvarıyor.
Allah’ım ümmeti muzaffer eyle.
“Sefer bizim, zafer Allah’ındır”
“Gün bugündür yiğitler! Ölürsek cennet bizim, kalırsak devlet bizim”
Mazlumların yürüyüşünü zaferle taçlandır Allah’ım.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR