‘1 TL’den fazlaya simit satan suç işliyor’

‘1 TL’den fazlaya simit satan suç işliyor’

Ekmeğe gelen büyük zammın ardından zam korkusuyla yatıp kalkan vatandaşların sabah kahvaltıda sıkça yediği simide de zam geleceği iddiası ortaya atıldı. Habervaktim’e konuşan Ankara Simitçiler ve Pideciler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Yalçın simidin fiyatını

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Ekmeğe gelen zammın ardından Ankara’da simide de zam yapılacağı söylentileri oraya atıldı. Ankara Simitçiler ve Pideciler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Yalçın Habervaktim'e yaptığı açıklama ile konuya açıklık getirdi. Başkan Yalçın, "Simit'e zam yapılması gündemimizde yok. Simit, şuan ve eskiden olduğu gibi 1 TL’ye satılacak "dedi.

VATANDAŞLARIM ŞİKÂYET ETSİN

Zam söylentilerinin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Ahmet Yalçın, vatandaşların 1 TL’nin üzerinde simit satan işletmeleri şikayet etmesi gerektiğini belirtti. “Şuan gündemimizde bir zam söz konusu değil” diyen Yalçın, “Mevcut kafeler dışında zaten simidin fiyatı 1 TL. Zam olsaydı biz talepte bulunurduk. Simidi 1 TL’den yüksek fiyata satan işletmeleri vatandaşlarımız şikâyet etsin” dedi.

YÜKSEK FİYAT UYGULAMASI SUÇ

Belirlenmiş olan bir fiyat listesi olduğunu söyleyen Yalçın belediyelerin ve yetkili kuruluşların bu fiyat listesini takip etmesi gerektiğini savundu. Vatandaşa zamlı simit satan işletmelerin suç işlediğini öne süren Yalçın, “Simitçiler keyfi olarak fiyat uygulaması yapamaz yaptıkları zaman suç işlemiş olur. Alınabilecek zam kararı belli başlı kafelerin işine yarayacak küçük esnaf sıkıntı çekmeye devam edecek. Fiyat listemiz var bunun üstünde uygulanacak fiyatlar suç teşkil ediyor” şeklinde konuştu.

EKMEK ZAMMI TEPKİ GÖRMÜŞTÜ

Ankaralı vatandaşlar, ekmeğe gelen zam haberine tepki göstermişti. Soframızdan eksik etmediğimiz ekmek 3 gün önce yaklaşık yüzde 34 zamlandı, 75 kuruştan 1 TL’ye satılmaya başlandı. Halk ekmek de yüzde 25 zamlanarak 60 kuruştan 75 kuruşa yükselmişti. Zamların ardından isyan bayrağını çeken vatandaşlar simide herhangi bir zammın gelmeyecek olmasıyla derin bir nefes alacak.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.