Türk Bayrağı'na 'Davud Yıldızı' kullandılar: Bir de Ankara'nın her yerine astılar...

Türk Bayrağı'na 'Davud Yıldızı' kullandılar: Bir de Ankara'nın her yerine astılar...

Ankara’nın pek çok noktasında bulunan reklam tabelalarında yer alan bir görsel, görenlere ‘yok artık’ dedirtti. Ünlü zincir marketin 100. yıl reklam afişlerinde kullandığı ay yıldızın 6 köşeli olması kafalarda soru işareti yarattı.

Çağdaş Marketleri’nin 100. yıl kutlamalarına yönelik hazırlattığı reklam afişleri, Ankara’nın pek çok noktasına asıldı. Reklam afişindeki bir detay ise dikkatli vatandaşların gözünden kaçmadı. 100. yıl afişinde bulunan ay ve yıldızdaki yıldızın altı köşeli olması, Ankaralı vatandaşların kafasında soru işareti yarattı. Bazı vatandaşlar ‘Yahudi sembolü’ de olarak nitelendirilen altı köşeli yıldızın, bir propaganda olduğunu iddia ederken, bazı insanlar ise ‘tamamen gözden kaçmış olmalı’ yorumlarında bulundu. Öte yandan zincir marketin internet sitesinde de yer alan reklam görselindeki ay yıldızda herhangi bir sorun olmadığı da görüldü.

imgpsh-fullsize-anim-001.jpg

AFİŞLER SOSYAL MEDYADA BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

Zincir marketin reklam afişleri dikkatli vatandaşlar tarafından hemen fark edilirken, görüntüler kısa sürede sosyal medyaya düştü. Ankara Trafik Radar’ın sosyal medya hesabında da paylaşılan Altı köşeli yıldızın yer aldığı afişe, yüzlerce yorum geldi. Pek çok insan İsrail’in Gazze’ye saldırılarının devam ettiği şu günlerde bilinçli bir propaganda yapıldığı yorumunda bulundu. Bazı vatandaşlar ise yaptığı yorumlarda gözden kaçma ihtimali üzerinde durdu. Bazı vatandaşlar ise internet sitesindeki görseli alıntılayarak, ‘propaganda olsaydı burada da olurdu’ dedi.

cagdas-2.jpg

X’TEKİ BİRKAÇ YORUM

Çağdaş Marketlerinin Ankara’daki yollara ve caddelere astığı reklam afişi ile alakalı yorumlar oldukça dikkat çekti. İşte o yorumlardan bazıları:

“’Türk’e, Türk Bayrağı’na karşı tamamen bilinçli yapılmış saldırı… Bayrağın gölgesine hasret kalın. Nedir bayrakla derdiniz?’

‘İşten anlamayanlara yaptırırsan işi böyle olur.’

‘İnternet sitelerinde herhangi bir şey yok. Propaganda olsaydı burada da olurdu.’

‘Asgari ücret verip iş yaptırırsan böyle olur.’”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.