12 bin yıllık mezarlık o ilde bulundu

12 bin yıllık mezarlık o ilde bulundu

Kahramanmaraş'ta yapılan kazı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Kazı çalışmalarının sonucunda 12 bin yıllık mezar keşfedildiği açıklandı.

6 Şubat depremlerinde büyük bir yıkıma uğrayan Kahramanmaraş'ta bina dikme işlemleri sürüyor. Aynı zamanda kazı çalışmalarının yapıldığı Kahramanmaraş'ta Direkli Mağarası'nda yapılan kazı çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor. Kazı ekibinin yaptığı açıklamaya göre mağarada tam 12 bin yıllık mezar bulundu. İşte konu ile ilgili detaylar...

3'ÜNCÜ KEZ BULUNDU

Kahramanmaraş'ta yapılan kazılar 2007 yılından beridir devam ederken bu kazıların sonucunda 3'üncü mezar bulundu. İlk mezar 2009 senesinde ikincisi ise 2019'da bulunmuştu. 2019 senesinde bulunan mezarlar da iskeletin de olduğunu aktaran yetkililer bu kez bulunan mezarlıkta sadece 1 adet iskeletin bulunduğunun da altını çizdi.

basliksiz-1-002.jpg

KRONOLOJİK SIRA TAMAMLANDI

Yetkililer mezarların 4 köşe ve 90 derece açıyla tasarlanan taşlardan yapıldığını belirtti. Bu bilgi ile "avcı toplayıcılar" olduklarını anladıkları aktarıldı. Kahramanmaraş'ta yapılan kazı çalışmalarının ardından göçebe insanların Epipaleotik dönemde son bulduğunu ve düzlüklerde yaşamaya başladığı kayıtlara geçti. Direk Mağarası'nda bulunan bu mezarın ardından Kahramanmaraş'taki insanlık tarihinin kronolojik sırasının tamamlandığı aktarılıyor.

Haber Merkezi/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.