12 Eylül’de haberleştirdiğimiz Tarihi Saat Kulesi’ni yerinde inceledik: Bakımsızlıktan dökülüyor

12 Eylül’de haberleştirdiğimiz Tarihi Saat Kulesi’ni yerinde inceledik: Bakımsızlıktan dökülüyor

“Ankara Kalesi’nin girişinde yer alan Tarihi Saat Kulesi çalışmıyor” başlığıyla gazeteliksayfa.com’da yayınlanan haberimiz yetkilileri harekete geçiremedi. Bunun üzerine muhabirlerimiz kuleyi yerinde inceledi. Saat Kulesi bakımsızlıktan dökülüyor.

12 Eylül tarihinde “Ankara Kalesi’nin girişinde yer alan Tarihi Saat Kulesi çalışmıyor” başlığıyla gazeteliksayfa.com’da yayınlanan haberimiz yetkilileri harekete geçiremedi.

Ankara Kalesi’ni belirli aralıklarla takip eden muhabirlerimiz kuleyi yerinde inceledi. Tarihi Saat Kulesi’nin içinden yeni görüntüler ilk kez gazeteilksayfa.com aracılığıyla paylaşılıyor.

Çekilen görüntülerde kulenin iç kısmının bakımsız hali gözlerden kaçmıyor.

basliksiz-1-001.jpg

İLK HABERİMİZ VE SONRASI

Başkentin en önemli turistik cazibe merkezlerinden biri olarak kabul edilen Ankara Kalesi'nde yenileme çalışmaları sürüyor.

Ancak Kale’de bir eksiklik göze çarpıyor. 1884 yılında yapılan ve Kale’nin simgelerinden birisi olan Tarihi Saat Kulesi çalışmıyor.

Bu durumu haberleştirerek kamuoyunun dikkatine sunmamıza rağmen yetkililerden beklenen adım gelmedi. Saat Kulesi hala işlevsiz halde bekliyor. Kamu kurumlarının harekete geçmemesi üzerine gazeteilksayfa.com muhabirleri Tarihi Saat Kulesi’ni yerinde inceledi ve tarihi yapının bakımsızlıktan dökülen iç kısmını görüntüledi.

ara2-001.jpg

BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI

Saat Kulesi’nin eski ihtişamına kavuşturulması ve tekrar çalışır hale getirilmesi için ilgili yetkililerin gereken adımları atması bekleniyor.

Ankara'nın tarihi ve kültürel mirası açısından büyük bir öneme sahip olan Tarihi Saat Kulesi'nin restore edilerek tekrar çalışır hale getirilmesi, hem yerli hem de yabancı turistlerin şehir izlenimleri için büyük önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.