12 şehit verdiğimiz kalleş pusuyla ilgili bomba 'İsrail' iddiası

12 şehit verdiğimiz kalleş pusuyla ilgili bomba 'İsrail' iddiası

2 günde 12 şehit verdiğimiz kalleş pusuyla ilgili bomba bir iddia geldi. Özel Kuvvetlerden Emekli Komutan Mithat Işık, pusuda malum ülkenin de parmağı olduğunu söyledi.

Özel Kuvvetlerden Emekli Komutan Mithat Işık, 12 şehit verdiğimiz kalleş pusuda İsrail’in de parmağı olduğunu iddia etti. Işık, “Uydudan verilen koordinat ile Zap, Hakurk, Gara, Metina’daki üs bölgelerine sızdılar” diye konuştu.

Türkiye’de yürekleri dağlayan kalleş pusunun ardında İsrail’in de parmağı olduğu iddia eden Özel Kuvvetlerden Emekli Komutan Mithat Işık, “Saha kaynakları Suriye’nin kuzeyinde görevli bir İsrail albayı ile üç MOSSAD ajanının da eğitim ve saldırı sürecinde aktif rol aldığını söyledi. Uydudan verilen koordinat ile Zap, Hakurk, Gara, Metina’daki üs bölgelerine sızdılar. Aldıkları talimat ve uydu verileri ışığında saldırdılar” ifadelerini kullandı.

sehit.jpg

KAMIŞLI’DA PLANLADILAR

12 şehit verdiğimiz kalleş saldırının ardında kimin hangi rolü oynadığı ortaya çıktı. Emekli Komutan Mithat Işık, “Suriye’deki tatbikatların hedefinde Türkiye’nin olduğu Irak saldırılarıyla gün yüzüne çıktı. Kamışlı’da ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Michael Corella ve terör elebaşı Ferhat Abdi Şahin’in terör toplantısında Zap, Hakurk, Gara, Metina bölgelerindeki 7 nokta için eylem kararı alındı. Saldırıyı yöneten Welat, Hüseyin ve Helmet kod adlı teröristler Kamışlı’ya bağlı Dırbesiye’deki Rubaria askerî üssünden teknolojik donanım ve silahları ile birlikte Sincar’a geldi. Koalisyon ve PKK-YPG Irak’taki saldırının tatbikatını Suriye’de gerçekleştirdi. Deyrizor ve Kamışlı’daki tatbikatların ardından, teröristleri gece görüş dürbünleri ve karda batmayan botlar dâhil modern askerî donanım ve GPS desteği ile sahaya sürdüler” dedi.

mithat.jpg

İSRAİL’DEN TAM DESTEK

Işık, ABD ve müttefiklerinin 8 yıl boyunca Suriye’ye silah ve teçhizatı yığdığını vurgulayarak, “Batılı güçler, Türkiye’nin bölgede aldığı inisiyatiften rahatsız. Ordumuz bu yıl, her kış boşalttığı geçici üs bölgelerinden çekilmeme kararı aldı. Terör cephesi, kar ve tipiyi fırsat olarak gördü. Uluslararası koalisyondan eğitim, silah, cephane ve teçhizat alan teröristlere kesintisiz uydu desteği sağlandı. Uydudan verilen koordinat ile Zap, Hakurk, Gara, Metina’daki üs bölgelerine sızdılar. Aldıkları talimat ve uydu verileri ışığında saldırdılar. Saha kaynakları, Kamışlı ve Aynel Arab’ta iki üssü olan İsrail’in, PKK’ya özel eğitim verdiğini söyledi” açıklamalarında bulundu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.