12 yıl sonra ilk resmi ziyaret: Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak'a gidiyor

12 yıl sonra ilk resmi ziyaret: Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak'a gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en son başbakan olduğu dönemde gittiği Irak'a 12 yıl aranın ardından resmi ziyaret gerçekleştirecek. Gündemdeki en önemli konunun ise PKK'ya operasyon olacağı belirtiliyor. İşte detaylar...

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinin geride kalmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, diplomasi trafiğine başlıyor. Son dönemde birçok ülkeyle ilişkilerde yeni bir dönem başlatan Türkiye, terörle mücadele konusunda da adım atmaya devam ediyor.

Irak’a son ziyaretini 2012 yılında başbakanlığı döneminde yapan Recep Tayyip Erdoğan, Nisan ayının son haftasında Cumhurbaşkanı olarak ilk kez Irak’a resmi ziyaret gerçekleştirecek.

GÜNDEM TERÖRLE MÜCADELE

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çantasındaki en önemli konu başlığı ise terörle mücadele. Ziyaret öncesinde mart ayında Bağdat’ta yapılan Güvenlik Mekanizması toplantısı sırasında, PKK terör örgütünün Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından Irak’ta “yasaklı örgüt” ilan edilmesi büyük bir adım olarak değerlendirilmişti. Erdoğan’ın Irak ziyaretinde, terörle mücadelede bu önemli gelişmeyi tamamlayıcı nitelikte yeni adımlar atılması planlanıyor.

Erdoğan, seçimden önceki son Kabine toplantısı açıklamasında “Bu yaz Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi kalıcı olarak çözüme kavuşturmuş olacağız. Bölgedeki herkesi kendilerine de açıkça söylediğimiz bu güvenlik stratejimize saygılı olmaya davet ediyoruz. Aksi takdirde ortaya çıkacak gerilimlerin sebebi kendileri olacaktır” uyarısında bulunmuştu

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.