18-55 arası vatandaşlar DİKKAT! bunu yaparsanız paranız cebinizde kalacak..

18-55 arası vatandaşlar DİKKAT! bunu yaparsanız paranız cebinizde kalacak..

18-55 yaş arası ehliyet sahipleri için dikkat! Bu tarihten önce başvuran herkes yüzde 90’ını ödemiyor. Türkiye'de 18-55 yaş arası ehliyet sahiplerine yetkililerden açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Bu doğrultuda o tarihten önce başvuran herkesten yüzde 90 oranında ücret alınmayacağı belirtildi. Borç yapılandırma kanunları ile birlikte yol cezalarında yeniden yapılandırmanın geleceğini ifade eden; borçlarını yeniden yapılandıracak vatandaşların nakit ödemede yüzde 25 indirime hak kazanacağı açıklandı. Bu süreçte vatandaşların enflasyon farkının yüzde 90'ını ödemeyeceğinin altı çizildi.

Türkiye'de trafik cezaları ile vergi ve sigorta borçlarının yapılandırılmasına ilişkin sorular gündeme geldi. Trafik polisi cezalarını nakit olarak ödeyecek olanların hem anapara tutarında hem de enflasyon farkı oranında indirim yapılacağı belirtildi. 4 bin 538 lira olan borcun ortalama 871 liraya düşeceği açıklandı.

YÜZDE 25 İNDİRİM YAPILACAK

Milyonlarca lisans sahibi; Para cezası borcu olanlara, borçlarını peşin ödemeleri halinde anapara üzerinden yüzde 25 indirim uygulanacağı ve yüzde 90'lık enflasyon farkının ortadan kalkacağı belirtildi.

31 MAYIS'A KADAR ZAMANINIZ VAR

Yapılandırmalarla ilgili Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre; Vergi ve sigorta prim borçları ile yol bileti borçlarının yeniden yapılandırılması için başvuruların 31 Mayıs 2023 tarihine kadar yapılabileceği belirtildi.

Vatandaşların yeniden yapılandırma başvurusunda bulunmaları halinde Yİ-ÜFE hesaplaması sadece borçlarının ödenmemiş faizi düşülerek yapılacak.

48 aya varan taksit seçeneğinin kullanılması durumunda anapara ve Yİ-ÜFE'den oluşacak borca ​​belirli bir faktör eklenecek ve peşin ödemeyi seçenlerin yüzde 90'ını ödemeyeceği açıklandı. Yİ-ÜFE tutarının

NAKİT ÖDEMELER İÇİN %25 İNDİRİM

Türkiye'deki yasalar; trafik polisi cezaları da dahil olmak üzere idari para cezalarında avans ödemesi için başka bir fırsat sağlarken; Borcun 30 Haziran'dan önce ödenmesi durumunda asıl cezadan yüzde 25 indirim yapılacağı belirtildi.

2 BİN LİRADAN AZ BORÇ ÖDENDİ

Daha önce de açıklandığı üzere yeni yapılandırma kurallarında öncekilerden farklı olarak 2 bin TL ve altındaki borçların kaldırılacağı belirtilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.