18 Bin 499 konut inşa edilecek

18 Bin 499 konut inşa edilecek

TOKİ Başkanı Ömer Bulut ‘İlk Evim Arsa’ ve ‘İlk İş Yerim’ projeleri kapsamında Gökçeyurt Nenek’te gerçekleştirilen konut kura çekiliş töreninde “Kurası yapılan 3 bin 645 konutla birlikte 16 ayrı yerleşim alanında 18 bin 499 konut inşa edilecek" dedi.

Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde, Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı ‘İlk evim arsa’ ve ‘ilk iş yerim’ projeleri kapsamında Gökçeyurt-Nenek konut kura çekiliş töreni gerçekleştirildi. 3 bin 645 sosyal konut kura çekilişi ile belirlendi. Kura çekilişinde konuşan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, “Mamak en çok proje geliştirdiğimiz, temel attığımız, açılış yaptığımız ve kura çektiğimiz ilçelerimizin başında gelmektedir. Bugün kurasını çekeceğimiz 3 bin 645 konutla birlikte 'İlk Evim Projesi' kapsamında, Ankara'da 16 ayrı yerleşim alanında 18 bin 499 konut inşa edilecektir. Mamak’ta inşa edeceğimiz 3 bin 645 konuta 38 bin 257 başvuru olmuştur” dedi.

omer-bulut-2.jpeg

Kura çekilişi törenine Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Erhan Sarıgöl ve hak sahipleri katılım sağladı. 2 Ocak’ta Ankara’da başlayan ve bugüne kadar 14 bin 854 hak sahibinin belirlendiği kuralar hakkında konuşan TOKİ başkanı Ömer Bulut, “Mamak'ta çekilecek kurayla birlikte Ankara'daki konut kuraları tamamlanmış olacak” ifadesini kullandı.

foto-10-1.jpeg

EN ÇOK PROJE GELİŞTİRDİĞİMİZ İLÇE: MAMAK

Başkan Bulut, dünyada hiçbir devletin, maliyetinden ve süresinden kaynaklı olarak cesaret edemediği bu proje ile milyonlarca vatandaşın ev sahibi olduğunu dile getirdi. Bulut, “Ankara'da Mamak'tan Sincan'a, Çankaya’dan Altındağ’a birçok ilçemizde dönüşüm projeleri başlattık, 39 bini kentsel dönüşüm olmak üzere, yaklaşık 95 bin konutu tamamlayarak vatandaşlarımıza teslim ettik. Ankara’da şehrin merkezinde 700 bin metrekarelik alanda büyük bir yeşil alan oluşturduk, Başkent Millet Bahçesini Ankaralıların hizmetine açtık. Mamak en çok proje geliştirdiğimiz, temel attığımız, açılış yaptığımız ve kura çektiğimiz ilçelerimizin başında gelmektedir. Mamak’ta toplamda 15 bin 600 konut ürettik. Anayurt-Gülseren başta olmak üzere Yatıkmusluk'ta, Altıağaç, Karaağaç, Hüseyingazi ve Mutlu Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projeleri gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

foto-2-3.jpeg

TOPLAMDA 38 BİN 257 BAŞVURU YAPILDI

“Bugün kurasını çekeceğimiz 3 bin 645 konutla birlikte 'İlk Evim Projesi' kapsamında, Ankara'da 16 ayrı yerleşim alanında 18 bin 499 konut inşa edilecektir” diyen Bulut, inşa edilen konutlarla yaklaşık 100 bini genç kategorisinde olmak üzere toplamda 220 bin müracaat olduğunu kaydetti. Bulut, “2 Ocak'ta başlayan Ankara’daki kuralarda bugüne kadar 14 bin 854 hak sahibi belirlenmiştir. Mamak’ta çekilecek kurayla birlikte Ankara'daki konut kuraları tamamlanmış olacaktır. Dün Gölbaşı'nda 1545 konutun kurasını çektik, vatandaşlarımızın büyük coşkusuna şahit olduk. Bu heyecan ve coşkuyu burada da görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Mamak’ta inşa edeceğimiz 3 bin 645 konuta 38 bin 257 başvuru olmuştur. Bunun 63'ü şehit ailesi, 6'sı gazi, 2 bin 377’si engelli, 3 bin 586’sı emekli, 15 bin 425’i genç ve 16 bin 800’ü de diğer kategorilerde müracaat etmiştir” dedi.

murat-kose.jpeg

MAMAK HER YÖNÜYLE GÜZELLEŞİYOR

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ise, Mamak’ın her yönüyle gelişen bir ilçe olduğuna dikkat çekerek, “Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut projesi kapsamında Mamak’ta inşa edilecek 3 bin 645 konutun kura çekim töreninin şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Gecekonduların yoğun olduğu yıllardan, şimdiki güzel Mamak’ı karşılaştırdığımızda, artık modern evlerle, yüzme havuzlarıyla, kütüphaneleriyle, bilim sanat merkezleriyle, gençlik merkezleriyle, millet kıraathaneleriyle ve pek çok sosyal tesisleriyle beraber güzel Mamak artık çok daha güzel” diye konuştu.

foto-6-1.jpeg

HERKES İÇİN ERİŞİLEBİLİR OLDU

Başkan Köse sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “TOKİ konutlarının vatandaşlarımıza sağladığı en önemli katkı, üretilen evlerin her gelir düzeyinden vatandaşlarımıza zorlanmadan ev imkânı sağlaya bilmesidir. Böyle ev sahibi olmak her vatandaşımız için erişilebilir ve ulaşılabilir olmuştur. Ben buradan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a tüm bu destekleri için teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum.”
Konuşmaların ardından protokol üyeleri Mamak TOKİ konutları için kura çekilişi yaptı.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.