18 Yaşındaki genç kız eski nişanlısı tarafından öldürüldü
İstanbul’un Sarıyer ilçesinde, 5 buçuk aylık hamile olan 18 yaşındaki Oya Budak, eski nişanlısı Samet T. tarafından silahla vurularak hayatını kaybetti. Genç kızın, daha önce cinsel saldırıya uğradığı ve bu olay sonrası hamile kaldığı öğrenildi.
İstanbul Sarıyer’de 18 yaşındaki Oya Budak, eski nişanlısı tarafından silahlı saldırıya uğrayarak yaşamını yitirdi. Olayın, genç kızın yaklaşık altı ay önce cinsel saldırıya maruz kalması ve bu saldırı sonucu hamile kalmasının ardından yaşandığı belirtildi.
Edinilen bilgilere göre, Oya Budak ile 19 yaşındaki Samet T. bir süre önce nişanlanmıştı. Ancak Budak’ın cinsel saldırıya uğrayıp hamile kalmasının ardından, Samet T. nişanı sonlandırdı. İddiaya göre Samet T., olaydan aylar sonra genç kızı konuşmak bahanesiyle buluşmaya çağırdı. Görüşme sırasında çıkan tartışma silahlı saldırıya dönüştü. Samet T., Oya Budak’a kurşun yağdırarak hem genç kızın hem de karnındaki bebeğin ölümüne neden oldu.
BULUŞMAK İÇİN ÇAĞIRDI, KURŞUN YAĞDIRDI
Samet T., Oya Budak'ı dün saat 23.00 sıralarında Kocataş Mahallesi Kılıçpınar Caddesi'ne konuşmaya çağırdı. Oya Budak, buluşmaya üvey kardeşi D.C. (13) ile birlikte gitti. Burada çıkan tartışmada, yanında getirdiği tabancasını çeken Samet T., 5 buçuk aylık hamile Budak'a ateş etti. Göğsüne ve kulağına isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Oya Budak, kanlar içinde yere yığıldı.
KATİL OTOMOBİLLE KAÇTI
Samet T. ise babasına ait olan araçla kaçarken, sesleri duyan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Oya Budak, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi sonrası ambulansla Maslak'taki özel bir hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Burada ameliyata alınan Budak, yapılan müdahalelere rağmen karnındaki bebeğiyle birlikte yaşamını yitirdi.
POLİS KATİLİ YAKALADI
Olaya ilişkin geniş çaplı inceleme başlatan Sarıyer Devriye Ekipler Amirliği polisleri, şüpheli Samet T.'nin Kağıthane'de olduğunu tespit etti. Devam eden çalışmalarda Samet T., olaydan kısa süre sonra gece saatlerinde yakalandı. Gözaltına alınan Samet T. emniyete götürüldü.
Öte yandan, Oya Budak'a yaklaşık 6 ay önce cinsel istismarda bulunan kişinin ise tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.