2018 Bedelli askerlik kararı! Bedelli askerlik geliyor gündemde!

2018 Bedelli askerlik kararı! Bedelli askerlik geliyor gündemde!

Binlerce kişi 2018 yılında bedelli askerliğin çıkıp çıkmayacağını merak ediyor. Peki önümüzdeki sene bedelli askerlik çıkacak mı? Konuyla ilgili hükumet ne açıklama yaptı. İşte gündemden öne çıkan son dakika bedelli askerlik haberleri...

Bedelli askerlik gündeme düştü. Binlerce kişinin merakla beklediği bedelli askerlik çıkıyor mu? 2018 yılı itibariyle bedelli bekleyenler gözünü gelen son dakika açıklamalarına çevirdi. Gündemi bir hayli meşgul eden ve hemen hemen her gün sosyal medyada konuşulan bedelli askerlik ile ilgili hükümet kanadından bir açıklama yapıldı mı? İşte bedelli askerlik haberleri ile ilgili öne çıkan tüm detaylar...

2018 YILINDA BEDELLİ ASKERLİK ÇIKACAK MI?

Hükümetin 2017 yılı için herhangi bir bedelli askerlik açıklaması bulunmuyor fakat , hükümete yakın bazı kaynaklar 2018 yılında bedelli askerliğin tekrar gündeme gelebileceğini, buradan elde edilecek kaynağın savunma sanayiinde kullanılabileceğini söylüyor.

BEDELLİ ASKERLİK SOSYAL MEDYA GÜNDEMİNDE 

Son çıkan bedelli askerliğin üzerinden 3 yıl geçti ve bakaya kalan vatandaş sayısı arttı. Bedelli askerlik çıkmasını bekleyenlerin sayısı arttıkça sosyal medyada bedelli askerlik talebi de fazlaca konuşulmaya başladı. #BedelliAskerlikGeliyor hastag’i altında paylaşımlar yapan gençler, askere giderek kurdukları düzenin bozulmamasını, devlete maddi olarak destek vermek istediklerini söylüyor. 

BEDELLİ ASKERLİK İLE İLGİLİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEDİ?

Bedelli askerlik 2018 son dakika açıklamaları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Konu ile ilgili son açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, “Bedelli askerlik konusunda, şu anda gündemimizde bu yok. Çünkü, şu anda ciddi manada asker kadrosunda eksilme var. Onun için biz, vatansever evlatlarımızı askere bekliyoruz. Hele hele üniversite bitirmiş, bedelli askerlik bekliyor. Zaten gelip yapacağın askerlik 6 ay. Bunun da yaklaşık 20 günü izin. 5 ay 10 gün. Gel askerliğini yap. Askerlik bir de sana birçok kazanım sağlıyor. Askerlikteki o belli disiplin anlayışı, bunlar çok çok önemli. Bir diğeri ise korunmada, birçok şeylerde bazı adımları atmaya yardımcı olur” cümlelerine yer verdi.

bedelli-son-durum.png

BEDELLİ ASKERLİK EN SON NE ZAMAN ÇIKTI?

Bedelli askerlik ülkemizde en son 2014 yılında hayata geçirilmiştir. İlk olarak 35.000 TL ödeme miktarı ile gündeme gelen bedelli askerlik uygulaması, daha sonra yapılan çalışma ve görüşmeler ile 18.000 TL’ye düşürülmüştür. Yaş sınırında da yapılan değişiklikler ile daha fazla insanın faydalanması mümkün olmuştur.

BEDELLİ ASKERLİK KAÇ DEFA ÇIKTI?

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde 10 kez çeşitli nedenlerle bedelli askerlik çıkarıldı. 12 Eylül 1980 darbesinden bu yana 35 senede dört kez bedelli askerlik çıkarıldı. 1987 yılında 18 bin 433, 1992 yılında 35 bin 111 ve 1999 yılında 72 bin 290, 2011 yılında 70 bin kişi olmak üzere toplam 195 bin 834 kişi yararlandı. En son yürürlüğe giren bedelli askerlik yasasından, 1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış olan ya da 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 27 yaşını doldurmuş olan yaklaşık 600 bin kişiden 160 bini faydalanmıştı. Bedelli askerlik ücreti 18 bin TL olarak belirlenmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.