2018 Emekli maaşları ne kadar olacak? Yeni yıl emekli zam haberleri

2018 Emekli maaşları ne kadar olacak? Yeni yıl emekli zam haberleri

Yeni yıla çok az bir zaman kala milyonlarca emekli gözünü 2018 emekli zam oranlarına çevirdi. Enflasyon oranları ve yapılan açıklamalar neticesinde yeni yıl emekli maaş zamları belli olmaya başladı. İşte son dakika emekli zamları ve tüm gelişmeleri.

Emeklilerin gözü kulağı bu haberde. 2018 yılı itibariyle milyonlarca emekli zamlı maaşlarını almaya başlayacak. Peki bu sene emekliler kaç TL zam alacak? Enflasyon oranları ve yapılan açıklamalar neticesinde yeni yıl emekli maaş zamları belli olmaya başladı. Geçtiğimiz yıla göre daha fazla zam bekleyen emekliler hükümetten gelen açıklamaya gözünü dikti. İşte son dakika emekli zamları ve tüm gelişmeleri.

2018 EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

2018 yılı itibariyle emekli maaşlarında 144 liraya varan artış gerçekleşecek. En yüksek emekli maaşı yüzde 3.4 zamla 4 bin 240 liradan 4 bin 384 liraya yükselecek. Halen bin lira olan maaş bin 34 liraya, bin 500 lira olan maaş bin 551 liraya, 2 bin lira olan maaş 2 bin 68 liraya, 2 bin 500 lira olan maaş 2 bin 585 liraya, 3 bin lira olan maaş da 3 bin 102 liraya ulaşacak. Emekliler bir artışı da ek ödemede görecek. Maaşlara her ay eklenen ek ödemeler de zamlanacak.

Resmi zam oranları Aralık ayının son haftasında açıklanacak ve emeklilerin yeni yıl maaşları kaç TL zamlandığı netllik kazanacak.

İŞTE EMEKLİ ZAM ORANLARI VE HESAPLARI

2018-emekli-zam-haberleri.jpg.jpg

EMEKLİ MAAŞI NEYE GÖRE HESAPLANIR?

Emekli maaşınız çalıştığınız süre, ödediğiniz prim miktarı gibi pek çok spesifik kritere göre hesaplanmakta. Uzun süre çalışan ve yüksek prim ödeyen sigortalıların görece daha fazla maaş aldığını gözlemlemekteyiz. Ocak ve Temmuz aylarında enflasyon farkına göre yılda iki kez zamlanan emekli maaşları hak sahibinin istediği herhangi bir banka şubesine yatırılabiliyor.

2018'DE EMEKLİNİN GELİRİ 346 LİRA ARTACAK

2018'de SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşı da ek ödemesi de 2 kez artacak. Maaşlara ocak ve temmuzda enflasyon zammı yapılacak.

Bir önceki 6 aylık döneme ilişkin enflasyon tahminlerine göre, ocak zammı yüzde 3.69, Temmuz zammı ise yüzde 4.02 olabilecek.Ayrıca bu dönemlerde maaşlar artacağı için, her ay ödenen aylığın yüzde 4'ü oranındaki ek ödemeler (vergi iadesi) de yükselecek.

emekli-ek-odemesi-2017.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.