22. Ankara Kitap Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı
Ankara’nın en önemli kültür etkinliklerinden biri olan Ankara Kitap Fuarı, 22’nci kez kitapseverlerle buluştu. ATO Congresium’da gerçekleştirilen fuarda, yüzlerce yayınevi ve yazar yer alırken, Rusya konuk ülke olarak fuarda yer aldı.
Başkentte geleneksel hale gelen Ankara Kitap Fuarı, 22’nci kez kültür ve edebiyatseverleri ağırlamaya başladı. ATO Congresium’da düzenlenen etkinlikte, 400’e yakın yayınevi ve 800’den fazla yazar ziyaretçilerle bir araya geldi. Onur yazarı olarak belirlenen edebiyatçı Ayşe Kulin, açılışta yaptığı konuşmanın ardından 4 Ekim’de saat 14.00’te düzenlenecek imza gününde okurlarıyla buluşacak.
RUSYA, FUARIN KONUK ÜLKESİ OLDU
Etkinlik kapsamında konuk ülke Rusya olarak açıklandı. Fuarda yer alan Rusya standında yöresel kıyafetlerle katılım sağlayan görevliler, ziyaretçilere ülkenin tarihi ve kültürel değerlerini tanıttı. Ayrıca fuar süresince Rusya’dan önemli yazar ve akademisyenler paneller, konferanslar ve imza günleri düzenleyecek. Rusya Büyükelçiliği de çeşitli etkinliklerle fuara katkı sağlayacak.
1000’İ AŞKIN ETKİNLİK DÜZENLENECEK
Fuarın organizatörlerinden alınan bilgiye göre, 400’e yakın yayınevinin katıldığı etkinlik kapsamında 1000’den fazla kültürel ve edebi faaliyet gerçekleştirilecek. Söyleşiler, atölyeler, imza günleri ve panellerle dolu program, ziyaretçilere geniş bir seçenek sunacak.
Ankara Kitap Fuarı, 12 Ekim Pazar günü sona erecek. Hafta içi öğrenci, öğretmen ve engelli vatandaşlar için giriş ücretsiz olacak. Her gün 10.00 ile 20.00 saatleri arasında açık kalacak fuar, on gün boyunca binlerce edebiyatseveri ağırlamayı hedefliyor.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.