24 yaşındaki gencin kalbi 54 yaşındaki adama can oldu

24 yaşındaki gencin kalbi 54 yaşındaki adama can oldu

Kalp yetmezliği sorunu ile yaşayan Kerim Gökyurt’a, geçirdiği trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen 24 yaşındaki Osman Başpınar’ın kalbi nakledildi.

Antalya'da yaşayan emekli Kerim Gökkurt'a, 5 yıl önce kalp yetmezliği teşhisi konuldu. Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Organ Nakli Merkezi'ne giderek kalp nakli için başvuruda bulunan Gökkurt'un hayatı, kısa süre önce gelen telefonla değişti. Aydın'ın Nazilli ilçesinde 13 Eylül'de motosikletle otomobile çarptıktan sonra kamyonun altında sürüklenerek ağır yaralanan, 9 gün sonra beyin ölümü gerçekleşen Osman Başpınar'ın organları, ailesi tarafından bağışlandı. Başpınar'ın kalbi Antalya'ya, 2 böbreği İstanbul'a, karaciğeri ise Denizli'de organ bekleyen hastalara gönderildi. Başpınar'ın kalbi, 21 Eylül'de AÜ Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Bayezid ve ekibi tarafından Gökkurt'a başarıyla nakledildi. AÜ Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi gören Kerim Gökkurt, yeni kalbiyle hayata tekrar 'Merhaba' dedi.

habericiidoktor.jpg

KALBİ 24, KENDİSİ 54 YAŞINDA

Kerim Gökkurt, 5 yıl boyunca kalp yetmezliği yaşadığını anlattı. 2,5 ay önce dede olduğunu belirten Gökkurt, hastaneden çıkıp, torununu kucağına almak için gün saydığını söyledi. Hastalık sürecini anlatan Gökkurt, "Akdeniz Üniversitesi'nde organ nakline kayıt oldum. Allah razı olsun üniversitemizden, tüm nakli gerçekleştirenlerden ve vefat eden gencin kalbini bağışlayan duyarlı ailesine çok teşekkür ederim. İyi ki varlar. Kendimi çok iyi hissediyorum. Benim 2 genç oğlum var. Ben de onlardan bu fedakarlıkları yapmasını istiyorum. Buradan çıktıktan sonra kalbi veren ailenin elini öpeceğim. Başta ailem olmak üzere sonra tüm Türkiye'den organ bağışı yapmasını istiyorum" diye konuştu.

haberici24yasindaki.jpg

'HASTANIN DURUMU GAYET İYİ'

Prof. Dr. Ömer Bayezid, nakil yaptıkları Gökkurt'un durumu hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Bayezid, "Hastanın sağlık durumu gayet iyi. Nazilli'de trafik kazası sonrasında beyin ölümü gerçekleşen 24 yaşındaki hastanın yakınları, organlarını bağışlamayı kabul etti. Karaciğer, böbrek, kalp, akciğer nakilleri yapıldı. Bizim hastamız da gayet iyi durumda. Herhangi bir sağlık sorunu yok. Artık yoğun bakımdan servise alıp, yaklaşık 2 hafta içerisinde eve yollamayı düşünüyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.