29 Mayıs okullar tatil mi? Seçimlerden sonra okullar tatil mi?

29 Mayıs okullar tatil mi? Seçimlerden sonra okullar tatil mi?

14 Mayıs Genel Seçimlerinde sonuç ikinci tura kaldı. Vatandaşlar, mecliste çoğunluğu Cumhur İttifakı’na verse de Cumhurbaşkanlığı konusunda son sözü söyleyemedi ve seçim ikinci tura kaldı. 29 Mayıs okullar tatil mi? Seçimlerden sonra okullar tatil mi?

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimlerinde meclis çoğunluğu Cumhur İttifakı’nın oldu. En çok oyu alan Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarışacağı ikinci tur seçimleri öncesi herkes tarafından merak edilen konu ise 29 Mayısta okulların tatil olup olmayacağı konusu oldu. Vatandaşlar; 29 Mayıs’ta okullar açık olacak mı? Diye yazarak meraklarını gidermeye çalışıyor. Peki, 29 Mayıs okullar tatil mi? Seçimlerden sonra okullar tatil mi? Tüm detaylar haberimizde:

okullar-tatil-edilecek-mi2.jpg

29 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ?

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda gerçekleştirilecek. Daha önce belirlenen okullardaki sınıflarda kurulacak sandıklarda vatandaşlar oy kullandıktan sonra oy sayım ve teslim işlemleri geç vakitlere kadar devam edecek. Merak edilen olaya emsal olması nedeniyle; 1 Mart Pazar günü gerçekleştirilen yerel seçimler sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB)'e bağlı okulların tekrar hazır duruma getirilmesi için tüm eğitim kurumları 1 Nisan Pazartesi gününe kadar tatil edilmişti. 29 Mayıs okullar tatil mi? Konusunda henüz yetkililerden bir açıklama gelmedi. Ancak geçtiğimiz seçimde yapılan uygulamaya bakıldığında bu seçim döneminde de okulların tatil edilmesi tahmin edilen kararlar olarak bekleniyor.

okullar-tatil-edilecek-mi3.jpg

SEÇİMLERDEN SONRA OKULLAR TATİL Mİ?

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri 28 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek. 81 ilde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda kurulan sandıklarda yapılacak oy kullanma işlemleri saat 08.00 ile 17.00 arasında gerçekleştirilecek. Oy sayım ve teslim işlemleri de gece geç saatlere kadar sürecek. Seçimlerden sonra okullar tatil mi? Sorusunun cevabına örnekleriyle bakacak olursak; geçtiğimiz yıllarda 1 Mart Pazar günü yapılan seçimlerin ardından okulların hazır hale getirilmesi amacıyla MEB'e bağlı tüm eğitim kurumları, 1 Nisan Pazartesi günü tatil edilmişti. Seçimlerden sonraki Ertesi gün 29 Mayıs, Pazartesi gününe denk geliyor. Dolayısıyla seçimlerin ertesi günü olan pazartesi günü okulların tatil edileceği tahmin ediliyor.

29 MAYIS OKULLLAR TATİL Mİ? BAKAN AÇIKLADI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur oylamasının ertesi günü olan 29 Mayıs'ta okullarımızı eğitim öğretime hazırlamak için bir gün ara vereceğiz. Öğretmenlerimiz de idari izinli sayılacak" şeklinde konuştu.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.