2’nci tur seçimleri öncesi altın alım satımında dikkat

2’nci tur seçimleri öncesi altın alım satımında dikkat

Türkiye, 28 Mayıs Pazar günü sandık başına gidecek. Kuyumculardan seçim öncesi her türlü manipüleye karşılık dikkat edilmesi uyarısı geldi.

Türkiye hafta sonunda ikinci kez sandık başına gidecek. Siyasi iktidarsızlığın oluştuğu şu günlerde altın piyasaları hareketlenirken seçim öncesi her türlü manipülasyona karşılık beklenilmesi gerektiği konusunda uyarılar geldi. Kenara köşeye para atanlar ve birikimi olan vatandaşlar; paralarını nasıl değerlendirmesi gerektiği noktasında düşünürken kuyumcu esnafları önemli açıklamalarda bulundu. Kuyumcular; özellikle de manipülasyonun üzerinde durdu.

altiin-piyasasindaki-son-durum.jpg

DİKKAT! MANİPÜLASYON OLABİLİR

Uzmanlardan gelen tavsiyelerle beraber yatırım için altın almayı veya satmayı düşünen vatandaşlara önerilerde bulunuldu. Kuyumculuk yapan vatandaşlar; fiyatların yükseldiği biçimde tekrardan normale döneceğini söylerken, altın alacak vatandaşlar için manipülasyona dikkat çekildi. Özellikle de seçim bahane edilerek ekranlardaki fiyatta bilinçli artışlara karşı uyarılarda bulunan esnaf, seçimi bekleyin dedi.

altiin-piyasasindaki-son-durrum.jpg

NORMALDEN FAZLA BİR ARTIŞ VAR

14 Mayıs Pazar gününden itibaren seçimlerin nihayete ermemesi kaynaklı olarak düşünülen sebeple altın fiyatlarında normal seyrinden daha fazla bir artış gösterdiğine değinen kuyumcu esnafları 14 Mayıs’tan önce dolar ve avronun da normal seyrinde devam ederken 14 Mayıs sonrası ilginç bir artış yaşandığından söz etti.

Altındaki artışa dikkat çeken kuyumcular; insanların daha da artacak diye düşünmesiyle beraber yoğun talep göstermesi sebebiyle fiyatlar daha da fazla arttı dedi. Arz ve talep meselesine dikkat çeken esnaflar, otomatik bir manipülasyondan söz etti.

altin-piyasasindaki-son-duruum.jpg

SEÇİM SONUCU BEKLENMELİ

Her ne kadar artış seçime yansıtılmaya çalışılsa da, fiyatlardaki artışın seçimlerden kaynaklandığını düşünmediğini ifade eden kuyumcular, sanal bir manipülasyondan söz etti. Gelen müşterilerine de tavsiyede bulunan esnaflar bu sebepten dolayı 28 Mayıs sonrasının beklenmesi gerektiğini ifade etti.

altin-piyasasindaki-son-duurum.jpg

ALTIN PİYASASINDA SON DURUM

Altının spot piyasadaki ons fiyatı 1953 dolar civarında işlem görüyor. Serbest piyasada gram altın 1256 TL'den, çeyrek altın 2 bin 68 TL'den satılıyor.

Dolar kurundan destek alan gram altın geçtiğimiz günlerde Kapalı Çarşı'da 1400 TL'yi yeniden aşmıştı. Gram altın bugün 1390 TL'den işlem görüyor. Gram altın alış fiyatı ise 1372 TL civarında bulunuyor.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.