30 yıl sonra gelen galibiyet: "Endişeniz olmasın"

30 yıl sonra gelen galibiyet: "Endişeniz olmasın"

Cumhuriyet Halk Partisi, 30 yılın ardından Beyoğlu yönetimini kazandı. Kesin olmayan sonuçlara göre 31 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin Beyoğlu adayı İnan Güney oyların yüzde 49,22’sini alarak Beyoğlu’nun yeni başkanı oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi, 30 yılın ardından Beyoğlu yönetimini kazandı. 31 Mart yerel seçimlerinde kesin olmayan sonuçlara göre CHP'nin Beyoğlu adayı İnan Güney oyların yüzde 49,22’sini alarak Beyoğlu’nun yeni başkanı oldu. Beyoğlu'nda 2024 yerel seçimlerine kadar sırasıyla 6 dönemdir, Refah ve Fazilet partileri ile Ak Parti adayları yerel seçimleri kazandı. 2024 yerel seçimlerinde resmi olmayan verilere göre kazanan İnan Güney, belediye çalışanlarına endişe etmeyin dedi. Güney, x hesabında yapığı paylaşım ile “Beyoğlu’nun güzel insanları sayenizde 30 yıllık hasret bitti. Ne kadar mutlu olduğumu, ne kadar kıvanç duyduğumu anlatsam az” açıklamasında bulundu.

farketmezz.jpg

30 YIL SONRA İLK

Cumhuriyet Halk Partisi Beyoğlu Belediye Başkan Adayı İnan Güney, resmi olmayan sonuçlara göre AK Partili rakibi Haydar Ali Yıldız’ı yüzde 8,48 fark ile geride bırakarak Beyoğlu’nun 30 yıl sonraki ilk CHP’li başkanı oldu. Güney, Beyoğlu halkından 60 bin 361 ve yüzde 49,22 oranında oy aldı. AK Parti Beyoğlu Belediye Başkan adayı Haydar Ali Yıldız ise 49 bin 965 oy ve yüzde 40,74 oy oranı ile yerel seçimleri ikinci olarak tamamladı.

paylasim-1.jpg

“ENDİŞENİZ OLMASIN”

İnan Güney, x hesabından yaptığı paylaşımda belediye çalışanlarına, "Değerli Beyoğlu Belediyesi emekçisi kardeşlerim, Sizler bu devletin ve Beyoğlu halkına siyaset üstü hizmet eden çalışanlarısınız, görevinizin sınırlarını belirleyen de devletimizin yasalarıdır. Bu dakikadan itibaren yazısız, kanunsuz hiçbir emri yerine getirmeyin. Hiçbir siyasi partinin, emeğinizi gölgelemesine müsaade etmeyiz, ettirmeyiz. Kimsenin endişesi olmasın, birlikte çalışmaya huzur ve neşeyle devam edeceğiz. Her birinize güveniyorum." dedi.

İnan Güney

2024 OY ORANLARI

Henüz resmileşmeyen sonuçlara göre Beyoğlu oy oranları:

CHP - İnan Güney: Yüzde 49,86

AKP - Haydar Ali Yıldız: Yüzde 43,99

YRP - Zeynel Özmen: Yüzde 2,55

ZP - Selim Aydın Gümüşdal: Yüzde 2.21

İYİ Parti - İsmail Hakkı Çavuşoğlu: Yüzde 1,40

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.