3600 ek göstergede yeni gelişme: Beklentileri karşılama vakti geldi

3600 ek göstergede yeni gelişme: Beklentileri karşılama vakti geldi

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci, bugün yaptığı açıklamada, "Memurların beklentileri için çözüm zamanı geldi" dedi. Birinci derece memurların 3600 ek göstergeye önümüzdeki günlerde kavuşması bekleniyor.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, kamu çalışanlarının ekonomik taleplerine yönelik olarak hükümeti harekete geçmeye çağırdı. Kahveci, birinci dereceye gelen tüm memurların ek göstergelerinin 3600'e yükseltilmesi gerektiğini vurgulayarak, bu konunun çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti.

Konfederasyon genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Kahveci, geçen yıl hükümetin verdiği sözün hala yerine getirilmediğini hatırlattı. Kahveci, yaklaşık 25 milyon kişiyi etkileyen bu konunun ivedilikle çözülmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, 2023 yılında başlayan ilave ek ödemelerin emekli maaşlarına yansıtılmamasının emekliler arasında mağduriyet yarattığını belirtti.

1-001.jpg

MAĞDURİYET GİDERİLMELİ

Kamu kurumlarında görev yapan yaklaşık 110 bin yardımcı hizmetler sınıfı personelinin durumuna da dikkat çeken Kahveci, bu personelin mağduriyetlerinin giderilmesi için adımların atılması gerektiğini dile getirdi. Bu bağlamda, yardımcı hizmetler sınıfı personelinin genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesinin uygun bir çözüm olacağını savundu.

Kamu çalışanlarının beklentilerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayan Kahveci, milyonlarca vatandaşın geleceğini ilgilendiren konuların seçim gündemiyle ötelenmemesi gerektiğini dile getirdi.

Kaynak:Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.