4 isim ilk kez MGK toplantısına katılacak!

4 isim ilk kez MGK toplantısına katılacak!

Seçim sonuçlarının ardından kabinenin belli olmasıyla birlikte Milli Güvenlik Kurulu (MGK) ilk toplantısını gerçekleştirecek. 4 isim ilk kez MGK'da yer alacak. Peki MGK ne zaman? İşte detaylar...

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), 8 Haziran Perşembe günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, yeni üyeleriyle birlikte ilk kez toplanacak. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşecek olan toplantı aynı zamanda yeni kabine üyelerinin de katılacağı ilk MGK toplantısı olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında düzenlenecek MGK toplantısına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Musa Avsever ve kuvvet komutanları katılacak.

Daha önce Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı olarak görev yapan Hakan Fidan, bu toplantıda Dışişleri Bakanı olarak yer alacak. Aynı şekilde, Genelkurmay Başkanı olarak görev yapan Yaşar Güler ise Milli Savunma Bakanı olarak görev yapacak. Toplantıda, İbrahim Kalın ise MİT Başkanı olarak hazır bulunacak.

Yılmaz, Tunç, Yerlikaya ve Kalın ilk kez MGK toplantısına katılacak.

MGK'NIN GÜNDEMİNDE NELER VAR?

MGK toplantısında, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde yürütülen terörle mücadele operasyonları başta olmak üzere, stratejik, bölgesel ve ulusal güvenlik konularının ele alınması bekleniyor.

Sınır güvenliği kapsamında yürütülen faaliyetlerin de toplantıda ele alınacak önemli başlıklar arasında yer alması, tüm terör örgütlerine karşı gerçekleştirilen operasyonların toplantıda görüşülmesi planlanıyor.

Rusya-Ukrayna Savaşı ve Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması ile ilgili gelişmeler başta olmak üzere, Türkiye'nin barış için yürüttüğü çalışmalar, arabuluculuk ve kolaylaştırıcılık faaliyetleri ile insani yardım ve kalıcı ateşkes konularının da görüşülmesi bekleniyor.

Ege, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz'deki gelişmelerin de değerlendirileceği toplantıda, Türkiye ve KKTC'nin, Doğu Akdeniz'de uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının korunmasına yönelik çalışmaların görüşülmesi öngörülüyor.

Son dönemde İsveç'ten Türkiye'ye yönelik provokatif eylemlerin ardından İsveç'in NATO üyeliği başvurusu kapsamında gelinen son durumun da toplantıda ele alınması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.