51 ilde göçmen kaçakçılarına darbe: 273 organizatör yakalandı

51 ilde göçmen kaçakçılarına darbe: 273 organizatör yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde son iki haftada gerçekleştirilen göçmen kaçakçılığı operasyonlarının bilançosunu açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde son iki haftada gerçekleştirilen göçmen kaçakçılığı operasyonlarının bilançosunu açıkladı. Resmi X hesabından yaptığı paylaşımda Yerlikaya, 51 ilde düzenlenen operasyonlarda 273 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını, bunlardan 98’inin tutuklandığını duyurdu. Operasyonlar kapsamında 1.022 düzensiz göçmenin de yakalandığı bildirildi.

İstanbul, İzmir, Adana, Erzurum, Van, Kocaeli, Hatay, Muğla, Gaziantep, Edirne, Şanlıurfa ve daha birçok ilde Emniyet Genel Müdürlüğü ile Göç İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen operasyonlar, göçmen kaçakçılığına yönelik kararlı mücadelenin bir parçası olarak dikkat çekti.

Operasyonlar, İl Emniyet Müdürlüklerine bağlı Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlükleri tarafından gerçekleştirildi. Gözaltına alınan organizatörlerden 98’i tutuklandı; diğerleri hakkında adli işlemler sürüyor.

Yakalanan 1.022 düzensiz göçmenin ülkelerine geri gönderilme süreci başlatıldı. Bakan Yerlikaya, göçün tüm boyutlarıyla ele alındığını belirtti:

“Göç konusunu; düzenli-düzensiz göç, uluslararası koruma, gönüllü, güvenli ve onurlu geri dönüş, göçmen kaçakçılığıyla mücadele ve sınır yönetimi gibi tüm boyutlarıyla değerlendiriyoruz.”

YERLİKAYA: TÜRKİYE ÖRNEK BİR MODEL SUNUYOR

Bakan Yerlikaya açıklamasında, Türkiye’nin göç yönetimi konusunda insan haklarına saygılı ve kamu düzeninden taviz vermeyen bir yaklaşımı benimsediğini vurgulayarak, operasyonları gerçekleştiren emniyet teşkilatı ve Göç İdaresi personeline teşekkür etti.

Kaynak:Haber Merkezi/ gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.