60 dönüm ekili buğday yangın nedeniyle kül oldu

60 dönüm ekili buğday yangın nedeniyle kül oldu

Malkara'da 60 dönüm ekili buğday alev alev yandı. Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde çıkan yangında 60 dönüm ekili buğday alev alev yandı. Yangın, akşam saatlerinde Malkara’nın Yeni Mahallesi Gerçem Çeşmealtı mevkisindeki buğday ekili tarlada çıktı.

Henüz nedeni belirlenemeyen yangında alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek Emin Yılmaz’a ait 100 dönümlük buğday ekili alanı sardı. Bölgeden yükselen dumanı görenlerin ihbarıyla bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi ile Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait arazözler sevk edildi.

Yangına çevreden gelenler de traktör ve iş makineleri ile müdahale etmeye çalışırken tarla sahibi ile o sırada yoldan geçenler de destek olmaya çalıştı. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 3 saat süren çalışması sonucu yangın, güçlükle kontrol altına alınarak, söndürüldü. Yangında buğday ekili 60 dönümlük alan zarar gördü. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.