7/24 İyilik

7/24 İyilik

İyilik-Der Ankara Şubesi, Başkent'teki ihtiyaç sahiplerine Ramazan ayı boyunca ulaşabilmek için gece-gündüz çalışıyor. İyilik gönüllüleri, sahur vaktinde bile mağdur ailelere yardım ulaştırmaya gayret gösteriyor. 

 

İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İyilik- Der) Ankara Şubesi, Ramazan ayında yardım seferberliğini tüm hızla sürdürüyor. Başkent'in dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerini belirleyen dernek gönüllüleri, maddi olarak zor durumda olan ailelerin Ramazan Bayramı'na da mutlu girebilmesi için gece geç saatlere kadar yardım ulaştırıyor. 

SAHURA KADAR YARDIM SÜRÜYOR

Bağışçılardan gelen yardımları, ihtiyaç sahiplerine en kısa sürede ulaştırmak için 7/24 çalışan İyilik-Der Ankara Şubesi, sahur vaktinde de ansızın bir ihtiyaç sahibi veya engelli bir ailenin evine giderek, içinde yiyecek ve giyecekten oluşan yardım malzemelerini ulaştırıyor. Evde bulunan yetim çocuklara bayramlık kıyafetler giydirilerek, gözü yaşlı çocukların yüzlerinin biran olsun gülmesi sağlanıyor. Afgan, Özbek, Türkmen, Somalili ve Suriyeli ihtiyaç sahibi çocukları baştan aşağı giydiren dernek gönüllüleri, Ramazan Bayramı'nın ilk gününe kadar iyilik seferberliğini sürdüreceklerini belirtiyor. Dernek gönüllüleri ayrıca engelli ve ihtiyaç sahibi aileleri iftarda buluşturuyor. Ramazan ayı boyunca yüzlerce ihtiyaç sahibine yardım ulaştırıldığı kaydediliyor. Yardım seferberliğinde üniversite öğrencileri de etkin rol alıyor. 

MAZLUMUN VE MAĞDURUN YANINDAYIZ

Habervaktim'e konuşan İyilik-Der Ankara Temsilcisi Fuat Baktemur, din, dil, ırk, renk ayrımı gözetmeksizin yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere gece-gündüz demeden yardım ulaştırmayı sürdürdüklerini söyledi.  İyilik-Der olarak tüm mazlum ve mağdurların yanında olacaklarını kaydeden Baktemur, "Ramazan'dan önce olduğu gibi Ramazan'da da yardımlarımız devam etmekte. İyilik-Der olarak yetim ailelerimizi takip etmekteyiz. Şuan kayıtlarımızda bine yakın yetim ailemiz mevcut.

Ayrıca yetim ailelerimiz dışında 5 bine yakın mazlum, mağdur ailemizi Ankara temsilciliği olarak takip etmeye çalışıyoruz. Ramazan boyunca da sahura kadar, iyilik gönüllüsü kardeşlerimiz ile ziyaretlerimiz devam edecek. Yaptığı yardımları kendi elleri ile vermek isteyen bağışçılarımız da bize katılabilir. Rabbim bu hayra ortak olan herkesten Allah razı olsun" dedi. 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.