8 firari Türkiye’ye iade edildi: 6’sı kırmızı bültenle aranıyordu
Emniyet Genel Müdürlüğü ve Adalet Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen operasyonlarda 8 firari Türkiye’ye getirildi. Zanlılardan 6’sı Interpol tarafından kırmızı bültenle aranıyordu.
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün uluslararası düzeyde yürüttüğü operasyonlar kapsamında, kırmızı bültenle aranan 6 kişi ile ulusal seviyede aranan 2 firari yakalanarak Türkiye’ye iade edildi. Operasyonlar, Adalet Bakanlığı koordinasyonunda ve çeşitli ülkelerin iş birliğiyle gerçekleştirildi.
Adalet Bakanlığı’nın uluslararası adli iş birliği çerçevesinde yürüttüğü çalışmalar meyvesini verdi. Gürcistan’dan 4, Almanya, Arnavutluk, Hırvatistan ve İran’dan da birer zanlının iadesi sağlandı. İade edilen 8 kişinin; “yaralama”, “yağma”, “uyuşturucu ticareti” ve “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” gibi ağır suçlardan arandığı bildirildi.
Operasyonlar, Interpol-Europol iş birliğinde ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün İstihbarat, Narkotik ve Asayiş birimlerinin koordinasyonuyla gerçekleşti. Uluslararası alanda yürütülen titiz çalışmalar neticesinde zanlılar yakalanarak Türkiye’ye getirildi.
İçişleri Bakanlığı, süreçte görev alan tüm güvenlik ve adli birimlere teşekkür ederek, suçluların adaletten kaçamayacağı mesajını verdi.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.