8 günün ardından gelen teselli

8 günün ardından gelen teselli

Kahramanmaraş merkezli depremde evleri yıkılan Leyla ve Ahmet Kanbolat çifti, depremden 8 gün sonra enkazdan kurtardıkları hayvanlarıyla teselli oluyor.

Pazarcık ilçesi Büyüknacar Fatih Mahallesi’nde birçok ev ve ahırın yıkıldığı depremden sonra evlerinin enkazından kendi çabalarıyla kurtulmayı başaran Kanbolat ailesi, enkaz altında kalan eşek ve buzağılarını da kurtarmayı başardı. Depremin 8. günü kepçe yardımıyla hayvanlarını kurtaran aile çadırda yaşamını sürdürüyor. Kurtardıkları hayvanlarını ise evlerinin yanında inşa ettikleri barınakta enkazdan çuvallara doldurarak çıkardıkları saman ile besliyor.

amca.jpg

“SEVİNÇTEN AĞLADIM”

Çadırda yaşamını devam ettirdiklerini ve hayvanlarının enkazdan kurtulmasını kendilerine moral verdiğini belirten Ahmet Kanbolat, “Hayvanlarımızın da bizim de vademiz dolmamış. Kurtulduk, hayvanlarımız da ölmedi. Allah'tan gelen bir şey yapacak bir şeyimiz yok." İfadelerini kullandı.

teyze.jpg

Leyla Kanbolat ise bu kadar büyük bir felaket ile daha önce hiç karşılaşmadıklarını vurgulayarak, "Depremin acısını unutmaya çalışıyoruz. Hayvanlarımızı da 8 gün sonra enkaz altından çıkarttık. Hayvanlar çıkarılınca çok sevindim, sevinçten ağladım. Bize kalan bu hayvanlarla seviniyoruz." dedi.

AA


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.