8. Yargı Paketi yasalaştı: Emekli bayram ikramiyesine kavuşuyor

8. Yargı Paketi yasalaştı: Emekli bayram ikramiyesine kavuşuyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde üç gün süren görüşmelerin ardından kabul edilen 8. Yargı Paketi yasalaştı. Yapılan düzenleme ile emekli bayram ikramiyesi tutarı 3 bin liraya yükseltildi. Süreçle ilgili detaylar önümüzdeki günlerde netleşecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde üç gün süren görüşmelerin ardından kabul edilen 8. Yargı Paketi, yasalaşarak emekli ikramiyeleri tartışmasını sonlandırdı.

Yapılan düzenleme ile emekli bayram ikramiyesi tutarı 3 bin liraya yükseltildi. Emekliler ikramiyelerini Ramazan ve Kurban bayramlarında alacak.

2.jpg

ÖNEMLİ KARARLAR YASALAŞTI

Yasanın kabul edilmesiyle birlikte önemli bir değişiklik daha hayata geçirildi. Artık 'örgüt adına suç işleme' fiili müstakil bir suç olarak değerlendirilecek. Bu kapsamda örgüte üye olmayan ancak örgüt adına suç işlediği iddia edilen kişiler, ayrı ayrı cezalandırılacak. Suçun niteliğine bağlı olarak verilecek ceza yarı oranında indirilebilecek.

Yargı Paketi'nin içeriğinde yer alan diğer düzenlemelerin yanı sıra Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun kayyım olarak atanabilmesine ilişkin düzenleme, muhalefetin önergesi ile paketten çıkarıldı.

Yasanın yürürlüğe girmesi için Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor. Bu noktadan sonra emeklilerin bayram ikramiyelerini alabilecekleri süreçle ilgili detaylar netleşecek.

Kaynak:Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum