ABB genç girişimciler için eğitim projesi uyguluyor

ABB genç girişimciler için eğitim projesi uyguluyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ansera TechBridge Akademi’de birçok eğitim veriyor. Verilen eğitimlerde oyun geliştirme, eğitim, metaverse, robotik kodlama gibi konular bulunuyor. Bu çalışma alanları Dikmen’de bulunuyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi teknoloji merkezleri ile genç vatandaşlara girişimcilik konusunda destek veriyor. Eğitim alanlarında 22 farklı konuda üst düzey bilgiler veriliyor. Ankara Teknoloji Köprüsü kapalı ve açık ofisleri, çalışma alanları ile gençlerin katılımlarını bekliyor. ABB BLD 4.0 uygulamalarını sürdürüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi hizmet alanında dijital dönüşüme başlıyor. ABB, Ankara’da istihdama katkı sağlayan konulara ve genç girişimcilere destek niteliği barındıran çalışmalar yapıldığı açıklandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın çağı yakalayan gençlere alan açmış bir Ankara miras edeceklerini belirterek, yapılan teknoloji merkezleri ile Başkentli öğrencilere ve genç girişimcilere destek olduklarını belirtti. Aynı zamanda Yavaş, BLD 4.0 dijital dönüşüm uygulamalarına da yatırım yaptıklarını söyledi.

abbden-genc-girisimcilere-destek-3.jpg

BAŞVURULAR İNTERNETTEN YAPILIYOR

Ankara’da bilişim ve teknoloji sektörünün gelişmesi ve istihdama katkı sağlanması amacıyla “Akademi Ankara” projesi hayata geçirildi. Ansera TechBridge Akademi’de 22 farklı alanda başlattığı eğitimlerini sürdürüyor. Yapılan eğitimlere 200 öğrencinin katıldığı duyuruldu.

Hafta içi her gün saat 09.30 ve 17.30 saatleri arasında teknoloji eğitimleri veriliyor. Verilen derslerin devamlılık zorunluluğu bulunuyor. 2-3 yıllık sonra verilen eğitimlerin karşılığı olarak 100 binin üzerinde gencin dijital endüstri piyasasına kazandırılması amaçlanıyor.
Ankara Teknoloji Köprüsü’nde faydalanmak isteyen genç girişimciler başvuruları Ankara Büyükşehir Belediyesi internet sitesinden yapıyor.

gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.