ABB ilk günden beri yaraları sarıyor

ABB ilk günden beri yaraları sarıyor

Türkiye’yi yasa boğan depremlerin ardından ABB, hem afet bölgesinde hem de Başkentte yaraları sarmaya devam ediyor. Ekiplerin deprem bölgelerindeki arama kurtarma ve destek çalışmaları sürüyor.

Depremin ilk gününden beri afetten etkilenen bölgelerdeki arama kurtarma çalışmalarına katılan ABB ekipleri, bir yandan da depremlerin ardından yaşadıkları kentleri terk ederek Başkente gelen depremzedelere destek oluyor.

2 BİN 700 AFETZEDE AĞIRLANIYOR

10 ilde etkili olan deprem sonrasında Başkente gelen ve barınma sorunu yaşayan depremzedeler Mamak ilçesi Araplar Mahallesi’nde bulunan sosyal konutlara, ABB'nin şefkat evlerine yerleştiriliyor. ABB ekipleri, deprem bölgelerinden otobüslerle Ankara’ya gelen depremzedeleri ilk olarak AŞTİ’de karşılıyor. Sıcak yemek, otobüs bileti, giysi gibi acil ihtiyaçları tespit edilen vatandaşlar, gitmek istedikleri şehirlere ücretsiz olarak gönderiliyor ve barınacak yeri olmayanlar ise Araplar Sosyal Konutları’na ulaştırılıyor

1111111111111.jpg

DEPREM TRAVMALARI VE MÜDAHALE TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde çalışan personele yönelik olarak da “Deprem Travmaları ve Müdahale Teknikleri Eğitimi” düzenlendi. Gençlik, Çocuk ve Aile Danışmanlık Merkezi’nde gerçekleştirilen ve iki gün süren eğitimde de personele travmatize bireylerle ve çocuklarla çalışma ve yardım etme konularında bilgiler verildi.

22222222.jpg

İNSANİ YARDIM TIRLARININ SEVKİYATI DEVAM EDİYOR

ABB'nin başlattığı destek kampanyaları ve Belediye imkânları ile doldurulan 500’den fazla TIR’a doldurulan malzeme deprem bölgesine sevk edildi. 28 bölgede bulunan ANFA şeflikleri ve kent genelinde kurulan toplama merkezleri aracılığıyla ana toplama merkezlerine getirilen ürünler, gönüllü vatandaşlarla yapılan iş birliği ile ayrıştırılarak deprem felaketinin yaşandığı 10 ile gönderiliyor.

Haber Merkezi/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.