ABB kurban satış noktalarında: Pazarlar tek tek denetledi

ABB kurban satış noktalarında: Pazarlar tek tek denetledi

Büyükşehir Belediyesi, sayılı günler kalan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların ve besicilerin huzurlu bir bayram geçirmeleri için, başkentte belirlenen 5 noktada kurulan kurban satış ve kesim alanlarında denetim gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi, sayılı günler kalan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların ve besicilerin huzurlu bir bayram geçirmeleri için, başkentte belirlenen 5 noktada kurulan kurban satış ve kesim alanlarında denetim gerçekleştirdi. Sağlık İşleri, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı ile Ankara Zabıtası tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, çevresel faktörler, hijyenik koşullar ve kurbanlıkların sağlık durumları başta olmak üzere, il dışından gelen hayvanların veteriner sağlık raporları ve nakil belgeleri ile küpelerinin kontrolü sağlandı.

fdlksfhks-001.jpg

5 NOKTADA SIKI DENETİM

Mamak Ortaköy, Keçiören Bağlum, Karapürçek Tatlar, Çankaya Mühye, Yenimahalle Yakacık’ta kurulan toplam 5 kurban satış ve kesim alanında incelemelerde bulunan ekipler, kurbanlıkların sağlık durumları başta olmak üzere, il dışından gelen hayvanların veteriner sağlık raporları ve nakil belgeleri ile küpelerini kontrol etti.

ruv.jpg

BAYRAM SONUNA KADAR DENETLENECEK

Ekipler ile birlikte belirlenen noktalardaki kurban satış yerlerini ziyaret ettiklerini denetimleri gerçekleştirdiklerini dile getiren Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Ünsal, denetimlerin bayram süresince devam edeceğinin altını çizdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından toplum sağlığını olumsuz etkileyebilecek tüm önlemlerin alındığını belirten Ünsal, şunları aktardı:

“Kurban Bayramında oluşabilecek çevre ve insan sağlığına olumsuz etki yapabilecek unsurları ortadan kaldırmak üzere ilçe belediyelerimizin ilgili müdürlükleriyle toplantılar gerçekleştirdik. Amacımız insanlara ve çevreye zarar vermeden bu dini vecibemizin sağlıklı bir şekilde yerine getirilmesini sağlamak.”

denfwedhskds.jpg

“GENİŞ ÇAPLI BİR ÇALIŞMA YAPTIK”

Bu dönem vatandaşlarıma çok daha iyi hizmet vereceklerine inandıklarını söyleyen Zabıta Daire Başkanı Olcay Erdal, “Bu yıl vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve hijyenik şartlarda kurbanlıklarını satın alabilmeleri ve kesebilmeleri için geniş çaplı bir çalışma yaptık. Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde ilçe belediyelerimizin katılımıyla kurban satış alanlarını yeniden düzenledik, ilaçlamasını planladık” ifadelerini kullandı.

bvkjsfbskjfv.jpg

SATICILARIN BELGELERİ KONTROL EDİYOR

Satışa sunulan kurbanlıkların veteriner hekimler tarafından kontrolünün sağlandığı kurban satış alanında, Zabıta ekipleri de kurban satışı yapan satıcıların belgelerini kontrol ediyor. Başkentlilerin sağlıklı ve temiz bir ortamda kesim yapılabilmesi için bölgelerde gerçekleştirilen rutin hijyen çalışmasını artıran Büyükşehir Belediyesi, alanlarda ve kurbanlıkların bulunduğu çadırlarda ilaçlama da gerçekleştiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.